Concentració TANQUEM ELS CIES: dijous 30 de novembre a les 19h a Mallorca/Roger de Llúria  (davant Delegació del Govern)

La Campanya Estatal per al tancament dels CIE i la fi de les deportacions us convoca a la concentració que farà el proper dijous 30 de novembre a les 19h a Mallorca/Roger de Llúria  (davant Delegació del Govern) per manifestar el nostre rebuig a la creació de nous CIE i reclamar una vegada més el tancament de tots els CIE i la fi de les deportacions.
L’acció es farà simultàniament a diversos llocs de l’Estat espanyol. Per saber més sobre les raons per a aquesta acció, llegiu el comunicat de la Campanya Estatal per al tancament dels CIE i la fi de les deportacions:
Ens ajudeu en la difusió de la concentració?
NI NOUS NI RENOVATS, CIE TANCATS!


Campanya pel Tancament dels CIE de Barcelona

7è Concert per la pau i el desarmament

7è Concert per la Pau i el Desarmament amb The Sey Sisters

Vindràs? Celebrarem el Nobel de la Pau a l’abolició de les armes nuclears

El proper divendres 24 de novembre de 2017 celebrarem a Barcelona el 7è Concert per la Pau i el Desarmament amb la participació de The Sey Sisters que presentaran Let Freedom Ring.

Aquest concert estava inicialment previst pel 5 de maig però es va haver d’ajornar. Les persones que conserveu l’entrada, la podreu fer servir el 24 de novembre.

El Concert per la Pau i el Desarmament, organitzat per FundiPau, vol ser un espai de trobada per a totes aquelles persones que comparteixen els valors del treball per la pau, els drets humans i la convivència pacífica. Aquest any, a més també podrem celebrar que la Campanya Internacional per a l’Abolició de les Armes Nuclears, de la qual som membres actius, ha estat guardonada amb el Premi Nobel de la Pau.

The Sey Sisters – l’Edna, la Yolanda i la Kathy- són tres germanes d’origen ghanès que formen un dels conjunts vocals més emblemàtics d’aquests moments. En els seus espectacles conviden a un viatge musical que va del gospel fins la música africana en uns cants que transmeten l’emoció que sorgeix de la lluita contra la injustícia, la defensa dels drets humans i l’esperança en el futur.

Organització: FundiPau (Fundació per la Pau)

21N: Seminari Estratègies i tècniques didàctiques per a la transformació i la justícia glob

JOSÉ ANTON VALERO MRP País Valencià , Formador professorat Universitat Valencia, membre de l’equip d’Educació d’Entrepobles

Dia: 21 de novembre 2017

Hora: 17:30h.

Lloc: Sala Valverde, Edifici Sants UB | Melcior de Palau, 140 – 08014 Barcelona

INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS competenciesiepd.blog.pangea.org edualter@pangea.org @edualter

http://competenciesiepd.blog.pangea.org/seminari-estrategies-i-tecniques-didactiques-per-a-la-transformacio-i-la-justicia-global/

9 novembre: Seminari “L’educació en temps de globalització”

PROPERA ACTIVITAT

Seminari “L’educació en temps de globalització”

Durada: 4 sessions setmanals. Dies 9, 16, 23 i 30 de novembre, de les 18.30 a les 20:30.
Lloc: Ateneu Rebel. Carrer Font Honrada, 32-34.  Barcelona (Metro Poble Sec, línia verda).

Primera sessió: Neoliberalisme i educació (Polítiques educatives globals i locals. Legislació. Pública i privada).

Segona sessió: Currículum. Competències. Innovació (Funcions. Emprenedoria. Educació financera. Innovació).

Tercera sessió: Gestió i control (Avaluació educativa. Gestió del sistema).

Quarta sessió: Propostes alternatives (Educar per transformar. L’educació en el MST; passi documental).

Tota la informacio: http://seminariiec.blogspot.com.es/

Nota: NO tenim subvencions, ni cobrem matrícules. No depenem de cap organització.

Jornades DELÀS: el negoci del comerç d’armes i les refugiades. 23 de novembre

Tornen les jornades anuals del Centre Delàs per posar llum a l’estat de la Pau i el militarisme al món. Així, dijous 23 de novembre a partir de les 17 hores i fins a les 21 hores, el Palau de la Virreina (Les Rambles, 99) acollirà sota el nom de “Comerç d’armes i fluxos migratoris. El negoci de les fronteres” aquest esdeveniment.

Enguany, el debat girarà entorn a la relació entre les exportacions i comerç d’armes, i especialment d’armes fabricades a la Unió Europea, i els més de 20 milions de refugiades que han hagut d’abandonar el seu país per la violència armada i altres situacions que feien perillar la seva supervivència. A través d’investigadors i investigadores europeus i nord-americans –les principals regions productores d’armament- s’abordaran de manera crítica i rigorosa les responsabilitats dels països del Nord davant d’aquest èxode massiu de persones, especialment, a la regió mediterrània des d’un enfocament de drets i de cultura de pau.

Les jornades constaran de dues taules: “Guerra a les fronteres. La relació entre comerç d’armes i refugiades”, on s’abordarà quina és la situació a les fronteres, des d’una perspectiva global, i com aquestes es privatitzen cada cop més, esdevenint permeables per a mercaderies i material de guerra i seguretat, mentre que són cada vegada més infranquejables per a les persones que les intenten travessar per demanar asil als nostres països. I “Nous paradigmes de seguretat, defensa i fronteres a Europa”, on s’analitzarà la resposta fortament militarista dels països productors d’armament a aquesta crisi de refugiats, augmentant el pressupost i la centralitat de les polítiques de defensa i seguretat.

Programa:

17.00h Obertura de l’acte a càrrec de Pere Ortega, president del Centre Delàs i institucions

17.30h – 19.00h Taula rodona “Guerra a les fronteres. La relació entre comerç d’armes i refugiades”

• Susan George: presidenta del Transnational Institute i activista antiglobalització
• Gemma Pinyol: experta en política migratòria europea i professora de la UPF

Modera: Ainhoa Ruiz, investigadora del Centre Delàs, que introduirà també les principals conclusions de l’informe 32 del Centre, “Armes europees que alimenten conflictes. Conflictes dels quals fugen els refugiats”.

19.10 – 20:45 Taula Rodona “Nous paradigmes de seguretat, defensa i fronteres a Europa”

• Ben Hayes (Transnational Institute, Statewatch), expert en polítiques de seguretat i control de fronteres
• Joseph Gerson, vice-president de l’IPB, activista del moviment per la pau dels EUA i investigador en desarmament
• Sonia Andolz, professora de la UB i experta en seguretat i defensa
Modera: Blanca Camps-Febrer, investigadora en seguretat i terrorisme del Centre Delàs.

Podeu inscriure-us a les jornades omplint el formulari aquí.

Curs “Activisme i voluntariat per la transformació social 2017-18”

Els mesos de desembre, gener i febrer, el Centre Delàs d’Estudis per la Pau i SETEM País Valencià organitzem de nou el Curs d’Activisme per a la Transformació Social.

Enguany constarà de tres blocs temàtics repartits en tres caps de setmana: el primer bloc constarà d’una introducció al voluntariat, activisme i la cooperació al desenvolupament, des d’un punt de vista coherent i crític; el segon bloc​,​ d’una presentació d’alternatives ètiques, feministes i solidàries al neoliberalisme, i ​en ​l’últim bloc aprendrem dels moviments socials que han canviat el món, amb el seu exemple de lluites pacifistes i no-violentes.

​​El preu per a participar els tres caps de setmana ​és de 90€, amb opció de preu reduït per a estudiants, aturats i jubilats, a 70€.

Cal formalitzar la inscripció enviant un mail a formacioncv@setem.org o en aquest formulari: https://goo.gl/forms/z9k2pTjVWsuxiyEf1

El curs compta amb el suport del Museu Comarcal Horta Sud, Fundació Horta Sud, Noves Sendes i l’Ajuntament de la Vall d’Uixò.

PROGRAMA COMPLET