5ª Jornada DDiPAS: ‘On són les dones al Tercer Sector Social?’

La 5ª Jornada DDiPAS tindrà lloc el 4 de juliolde 16 a 19.15h a La Cuina de l’Espai Francesca Bonnemaison (Sant Pere Més Baix 7, Barcelona).

La temàtica central d’aquesta jornada serà donar visibilitat a la manca de presència femenina en les posicions més rellevants del tercer sector social. La trobada inclourà una ponència marc i una taula rodona on compartir experiències amb dones d’altres sectors professionals, com són ‘On són les dones?’ i Dones juristes.

En el marc de la jornada s’entregarà el 5è Premi Aspàsia en defensa de l’equitat de gènere. Properament es publicarà el programa.

Inscripcions

16h Rebuda dels/de les participants

16.15h Obertura de la jornada i presentació de l’estratègia d’incidència política i social de DDiPAS, amb intervencions de:

  • Sílvia Cassola Salvatella, assessora tècnica d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona
  • Fina Rubio Serrano, presidenta de DDiPAS

16.40h CONFERÈNCIA MARC: ‘Es necesario tomarse en serio la igualdad de género en la Unión Europea’, a càrrec de Graciela Malgesini Rey, doctora en Història Econòmica, responsable d’Incidència Política i Temes Europeus de l’EAPN (Xarxa Europea de Lluita contra la Pobresa a Espanya), directora acadèmica del Programa d’Estudis sobre Vulnerabilitat Social de Cruz Roja Española i professora col·laboradora del Màster de Benestar Social (CEU Abat Oliba, Barcelona) i del Master en Acción Solidaria (Universidad Carlos III, Madrid).

17.20h TAULA D’EXPERIÈNCIES amb la participació de:

  • On són les dones | Fúlvia Nicolàs Tolosa, periodista
  • Dones Juristes | Marisa Fernández i Gálvez, responsable de la Comissió d’Igualtat
  • Observatori Dona, Empresa i Economia | Anna Mercadé Ferrando, directora @odeecambra
  • Observatori del Tercer Sector | Montse Fernández García, responsable de recerca @Montse_OTS

Modera: Gemma Altell Albajes, membre de la Junta de Govern de DDiPAS

 

18.30h Lliurament del V Premi ASPÀSIA en defensa de l’equitat de gènere, concedit per la xarxa DDiPAS i l’Observatori del Tercer Sector. El guardó ha estat cedit per la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona.

19h Cloenda a càrrec de Núria Ramon Pérez, directora executiva de l’Institut Català de les Dones

Condueix la jornada Sonia Fuertes Ledesma, membre de la Junta de Govern de DDiPAS

Organització: Dones Directives i Periodistes de l’Acció Social (DDiPAS)Diputació de Barcelona, Institut Català de les Dones

Dakar-Barcelona: Visions del Sud a la venda ambulant

Visions del Sud a la venda ambulant

Dakar-Barcelona: Visions del Sud a la venda ambulant

SOS Racisme Catalunya i Catalunya Plural – eldiario.es us convidem a l’acte “Dakar-Barcelona: Visions del Sud a la venda ambulant“, on es presentarà un treball periodístic que aborda la venda ambulant des d’una perspectiva antiracista, global i profunda.

L’objectiu de l’acte és generar una contranarrativa mediàtica potent de cara als mesos de més activitat mantera, posant les veus del Sud al centre.

La projecció del reportatge serà comentada i ampliada per Mariama Badji, periodista senegalesa col·laboradora en el projecte; Abdoulaye Fall, doctorand en Demografia; Aziz Faye portaveu del Sindicato Popular De Vendedores Ambulantes de Barcelona; Fatou Mbaye, presidenta de Diom Coop.

Des de la Fila Zero, comptarem amb Carlos Bajo de Wiriko, Victoria Columa de Tras la manta, Rafa Crespo de Centre d’Estudis Africans, Elisenda Rovira de Media.cat, Ababacar Thiakh de l’Associació Catalana de Residents Senegalesos i Júlia Trias de Iridia – Centre de Defensa de Drets Humans.

I tancarem l’acte amb una actuació de Rosa Sánchez i refrigeri senegalès per qui en vulgui.

El reportatge i l’acte el fem gràcies a la beca DevReporter que ens otorgà LaFede.cat amb el suport econòmic de l’Ajuntament de Barcelona.

Us hi esperem!

Organització: SOS RacismeEl diario.es – Catalunya Plural

Tribunal Permanent dels Pobles (TPP) sobre la violació amb impunitat dels DDHH de les persones migrants i refugiades


INAUGURACIÓ: Dissabte 8 juliol 2017, Barcelona


Aula Magna de la Univesitat de Barcelona (UB), Edifici històric (Pl. Universitat, Gran Via Les Corts Catalanes, 585, Barcelona)
9h30 – 20h

A Europa, les persones que som migrants i refugiades originàries de totes les regions del Sud Global i d’Europa central i oriental hem estat testimonis de les diverses etapes de la formació de la Fortalesa Europea. Hem estat testimonis de la política d’exclusió que es construeix al continent any rere any. Es tracta d’una política que ha implicat el retrocés de drets humans i dels pobles; que obliga a acampar, que deté de forma forçosa i deporta, que criminalitza a les fronteres militaritzades del Sud i de l’Est d’Europa. L’evidència més gran en són les persones desaparegudes, i la mort de milers de nenes, nens, germanes i germans en el seu viatge per arribar a les fronteres europees: un intolerable crim contra la humanitat. 

Organització: Entrepobles

II EscuelAcción de Entrepobles. “Construyendo desde abajo alternativas colectivas”

II Escuelacción de Entrepueblos/Entrepobles/Entrepobos/Herriarte
Del 6 al 9 de JULIO de 2017
A Escola de Natura La Rectoria de Vallcàrquera, Figaró (Barcelona)

La Escuelacción, que este año tendrá lugar del 6 al 9 de julio en Escola de Natura La Rectoria de Vallcàrquera, Figaró, Barcelona.
será un espacio de encuentro, aprendizaje, compartir y conocernos, descansar, disfrutar … y todo ello en un espectacular espacio natural.

La Escuelacción aborda de forma temáticas actuales imprescindibles para nuestras luchas diarias, que facilitan y apoyan las acciones que realizamos como:

· Técnicas de facilitación y participación en el desarrollo de asambleas, que tenga en cuenta los roles de género y supongan una transformación feminista (Facilitadora: Guiomar Vargas, experiencia en trabajo comunitario y participación. Formación en trabajo de procesos)

· Taller sobre los privilegios heteropatriarcales, racismo y privilegio blanco. ¿Cómo ser conscientes de los privilegios que tenemos para no ejercer de opresores? (Ana y Selene de Cal Janet, Manresa)

· Solidaridad Internacional: El derecho a defender nuestros derechos. El papel de las defensoras y los defensores. (Facilitador: Gustavo Castro – Otros Mundos, México)

La Escuelacción surge de la necesidad de articular espacios abiertos para compartir experiencias de luchas desde abajo, así como crear alternativas colectivas a los retos que se plantean, desde la defensa de la tierra, los derechos políticos y sociales en las diversas partes del mundo. Con el objetivo de formar en estrategias y herramientas para liderar procesos de transformación social.

También habrá disponible un espacio de ludoteca para l@s niñ@s. Es necesario que confirmes tu asistencia.

PUEDES INSCRIBIRTE en el siguiente enlace: https://goo.gl/forms/WLTDc3pnmeYpknhj2 Donde encontrarás toda la información (programa, precios, alojamiento, comida, …), así como las instrucciones para realizar la inscripción.

¡COMPARTE ESTE CORREO Y DIFUNDE LA ESCUELACCION!