5ª Jornada DDiPAS: ‘On són les dones al Tercer Sector Social?’

La 5ª Jornada DDiPAS tindrà lloc el 4 de juliolde 16 a 19.15h a La Cuina de l’Espai Francesca Bonnemaison (Sant Pere Més Baix 7, Barcelona).

La temàtica central d’aquesta jornada serà donar visibilitat a la manca de presència femenina en les posicions més rellevants del tercer sector social. La trobada inclourà una ponència marc i una taula rodona on compartir experiències amb dones d’altres sectors professionals, com són ‘On són les dones?’ i Dones juristes.

En el marc de la jornada s’entregarà el 5è Premi Aspàsia en defensa de l’equitat de gènere. Properament es publicarà el programa.

Inscripcions

16h Rebuda dels/de les participants

16.15h Obertura de la jornada i presentació de l’estratègia d’incidència política i social de DDiPAS, amb intervencions de:

  • Sílvia Cassola Salvatella, assessora tècnica d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona
  • Fina Rubio Serrano, presidenta de DDiPAS

16.40h CONFERÈNCIA MARC: ‘Es necesario tomarse en serio la igualdad de género en la Unión Europea’, a càrrec de Graciela Malgesini Rey, doctora en Història Econòmica, responsable d’Incidència Política i Temes Europeus de l’EAPN (Xarxa Europea de Lluita contra la Pobresa a Espanya), directora acadèmica del Programa d’Estudis sobre Vulnerabilitat Social de Cruz Roja Española i professora col·laboradora del Màster de Benestar Social (CEU Abat Oliba, Barcelona) i del Master en Acción Solidaria (Universidad Carlos III, Madrid).

17.20h TAULA D’EXPERIÈNCIES amb la participació de:

  • On són les dones | Fúlvia Nicolàs Tolosa, periodista
  • Dones Juristes | Marisa Fernández i Gálvez, responsable de la Comissió d’Igualtat
  • Observatori Dona, Empresa i Economia | Anna Mercadé Ferrando, directora @odeecambra
  • Observatori del Tercer Sector | Montse Fernández García, responsable de recerca @Montse_OTS

Modera: Gemma Altell Albajes, membre de la Junta de Govern de DDiPAS

 

18.30h Lliurament del V Premi ASPÀSIA en defensa de l’equitat de gènere, concedit per la xarxa DDiPAS i l’Observatori del Tercer Sector. El guardó ha estat cedit per la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona.

19h Cloenda a càrrec de Núria Ramon Pérez, directora executiva de l’Institut Català de les Dones

Condueix la jornada Sonia Fuertes Ledesma, membre de la Junta de Govern de DDiPAS

Organització: Dones Directives i Periodistes de l’Acció Social (DDiPAS)Diputació de Barcelona, Institut Català de les Dones

Sharing is caring!