Resum de la Mesa Sectorial d’Educació sobre el coronavirus SARS-CoV-2

Davant l’allau d’informacions que van apareixent sobre el coronavirus, sobretot, després de les recomanacions fetes als centres educatius pel Departament d’Educació i pel Departament de Salut, voldríem aportar el nostre gra de sorra per tal d’aclarir alguns dubtes que puguin sorgir en el si de la comunitat educativa i, principalment, entre els treballadors i treballadores del Departament d’Educació.

Què cal saber sobre el coronavirus SARS-CoV-2?
El coronavirus SARS-CoV-2 s’encomana bàsicament per contacte amb les secrecions respiratòries: esternuts o estossecs d’una persona malalta. El contagi es produeix quan estem a prop d’una altra persona (a menys d’un metre) i aquestes secrecions entren en contacte amb el nostre nas, els nostres ulls o la nostra boca. Per tant, ens podem contagiar al transport públic, al supermercat, al cinema, etc. i, naturalment, als centres educatius. Podem, doncs, actuar-hi preventivament sent curosos amb la higiene, tapant-nos la boca amb el colze o mocadors en tossir i rentant-nos les mans molt sovint.

Actualment no hi ha un tractament específic per a la malaltia. Per tant, es tracta cas per cas, depenent dels símptomes i de l’estat de salut previ al contagi. Cal seguir les recomanacions de Salut en tot moment i, en cas de dubte, consultar el Departament d’Educació.

Les directives donades per Salut per combatre el coronavirus SARS-CoV-2 són les adequades des del punt de vista epidemiològic (trenquen la cadena epidemiològica); bàsicament es tracta d'unes mesures d'higiene que cal posar en pràctica molt més sovint del que es fa normalment. En qualsevol cas, és important que les mesures siguin les mateixes per a tothom.

Recomanar no tossir o esternudar a la cara de l’altre és una mesura útil; també ho és recomanar fer-ho sobre la màniga o sobre un mocador de paper o que la persona malalta no vagi a classe fins que estigui curada per no contagiar ningú (igual que ho és en el cas d'una grip estacional). En canvi, no serveix de res que els alumnes no afectats es quedin a casa. Rentar-se les mans és també sovint una mesura vàlida, sempre que no impedeixi el normal desenvolupament de les classes.

 

Demandes d’USTEC-STEs

USTEC·STEs demana al Departament que:


Compromisos del Departament d’Educació


Recomanacions d’USTEC-STEs

USTEC·STEs recomana als i les treballadores d’Educació que:


Més informació i enllaços d’interès

 

Número de visites avui: -