PROJECTE CIUTATS DEFENSORES DELS DRETS HUMANS

El dissabte 5 d’octubre, va tenir lloc la inauguració  de la IX edició del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans.  Aquest projecte es va iniciar el dia 4 d’octubre. Es duran a terme activitats a diferents localitats fins el dimecres 16 d’octubre. A continuació, us n’adjuntem l’enllaç amb tota la programació per tal que pugueu consultar-la amb detall.

https://ciutatsdefensoresdretshumans.files.wordpress.com/2019/09/programacddhtardor2019.pdf

 

II FESTIVAL DE MAREES I MOVIMENTS SOCIALS

Dissabte 5 d’octubre hi va haver el II Festival de Marees i Moviments Socials. A continuació, us deixem un petit recull gràfic d’algunes de les activitats, xerrades i debats que van dur-se a terme durant aquesta jornada.

Xerrada/Debat a la Carpa d’educació

Carpa de Marea TV

Debat sobre la Llei Aragonès

Debat/Presentació “És possible una altra gestió de la seguretat?” amb Arcadi Oliveres, Sonia Andolz i Jordi Calvo

 

El pròxim dimecres 30 de gener tindrà lloc a Barcelona el debat “És possible una altra gestió de la seguretat?” que acollirà la presentació del llibre “Polítiques de seguretat per a la pau. Una altra seguretat és possible i necessària”, una publicació col·lectiva que explora les polítiques de seguretat tradicionals, de caràcter militarista, i reflexiona sobre possibles alternatives de pau i seguretat en l’àmbit global i local. El debat comptarà amb les veus de la professora i experta en Relacions Internacionals Sonia Andolz, l’economista i activista per la justícia social Arcadi Oliveres i l’investigador i coordinador del Centre Delàs d’Estudis per la Pau, Jordi Calvo.

“Polítiques de seguretat per a la pau” és una publicació col·lectiva, realitzada per membres i col·laboradors del Centre Delàs d’Estudis per la Pau i la Universitat Internacional per la Pau, que pretén contribuir des d’una anàlisi rigorosa i compromesa a la creació de noves narratives de seguretat. A través de divuit capítols es mostra una primera aproximació a visions crítiques amb les polítiques de seguretat  tradicionals, de caràcter militarista, que conformen la seguretat actualment hegemònica i es realitza una reflexió sobre possibles alternatives locals i globals de la seguretat. El llibre ha estat publicat per Icaria Editorial i pròximament estarà disponible en les seves versions en català i anglès al web del Centre Delàs.

Sonia Andolz és professora de Ciència Política a la Universitat de Barcelona i ESADE, politòloga amb especialització en Relacions Internacionals per la Universitat Autònoma de Barcelona i menció en Estudis Internacionals i en l’àrea del Mediterrani per la mateixa universitat. Compta amb diversos post-graus i màsters i les seves línies d’investigació són els conflictes armats, els processos post-conflicte, el desarmament i la seguretat internacional, amb especial atenció a la zona del MENA i el Mediterrani.

Arcadi Oliveres és economista, doctor en Ciències Econòmiques i professor jubilat del Departament d’Economia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona. És també president de la Universitat Internacional de la Pau i especialista en relacions Nord-Sud, deute extern i economia de la defensa.

Jordi Calvo és també economista, doctor en Pau, Conflictes i Desenvolupament i investigador sobre la cultura de pau, el desarmament i l’economia de defensa. És coordinador del Centre Delàs d’Estudis per la Pau, vicepresident de la Junta del Internacional Peace Bureau (IPB) i professor de Relacions Internacionals, conflictes armats, economia de la defensa i cooperació (UJI, URL i UOC).

A més dels citats presentadors, la presentació comptarà també amb algunes de les autores del llibre, que ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona i de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

Data i hora: dimecres 30 de gener de 2019 de les 18:30 a les 20:30 hores

Lloc: Espai Contrabandos (Carrer de la Junta de Comerç 20, Barcelona)

Organitzen: Centre Delàs d’Estudis per la Pau i Universitat Internacional de la Pau

Amb el suport de: Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i Diputació de Barcelona

El negoci de la venda d’armes a l’Aràbia Saudita

En el cicle «Converses sobre la guerra», la Plataforma Aturem la Guerra us convida a la xerrada a càrrec de la companya Tica Font «El negoci de la venda d’armes a l’Aràbia Saudita»

Data i hora – Dijous 24 de gener a les 19h

Lloc – Espai Jove Fontana, C. Gran de Gràcia 190, 2a planta

<M> L3 Fontana

Us hi esperem!

Plataforma Aturem la Guerra

Aquelles persones que feu servir el whatsapp, també ho podeu reenviar en aquesta versió

📢 Recordatori 

☮ Plataforma Aturem la Guerra

Xerrades informatives Delegacions solidàries a Guatemala 2019

USTEC·STEs (IAC) és un sindicat que dóna suport a diverses iniciatives i propostes de solidaritat i d’educació emancipadora, tant a Catalunya com al món. D’una manera especial, a determinades comunitats de Guatemala i de El Salvador. 
Aquesta col·laboració ens permet aprofundir en el coneixement de la seva realitat social i política. En aquest marc, us presentem l’experiència de les Delegacions Solidàries, amb l’ànim de donar-la a conèixer i de prendre consciència de les dificultats i les condicions en què treballen molts dels col·lectius que malden per la defensa dels drets socials de les seves comunitats.
 
“Primavera del Ixcán” és una comunitat indígena guatemalenca, situada a la zona de la selva del “Ixcán” (al departament del “Quiché”), poblada per supervivents del conflicte armat intern i la seva descendència. “Primavera” prové de les “Comunidades de Población en Resistencia del Ixcán”, s’autogoverna de manera comunitària des dels temps de la guerra i, en pocs anys, va consolidar-se com una de les comunitats capdavanteres de Guatemala. I es va convertir en un referent internacional.
 
De fet, en part gràcies a la cooperació internacional, va poder fer grans avenços en educació, sanitat, infraestructures…
 
Pel que fa a les Delegacions Solidàries, USTEC·STEs (IAC) i Entrepobles, que és una associació de cooperació internacional solidària, es van unir per a solidaritzar-s’hi.
 
D’aquesta manera, el 10 de juliol de 1993 van començar les Delegacions, les quals van donar lloc a un intercanvi d’experiències i de realitats diferents, adreçades principalment al professorat i professionals de l’educació, però obertes a tothom que vulgui compartir, aportar, aprendre, donar i rebre.
 
Ja al febrer de 1993 USTEC s’havia agermanat amb l’“Asociación de maestros y maestras del Ixcán”(AMI). A més, el sindicat hi col·labora amb l’aportació econòmica del “0.7 i +”, que va destinada en bona part a la concessió de beques d’estudi de grau superior per al jovent de “Primavera”.
Confirmeu la vostra assistència a l’adreça -e.:
Us hi esperem!!

Dijous 13 desembre. Xerrada: Tecnologia amb perspectiva de gènere

Xerrada: Tecnologia amb perspectiva de gènere

Nexes és una organització sense ànim de lucre creada a Barcelona que duu a terme projectes internacional i locals amb l’objectiu de la transformació social.

 

Avui realitzen una xerrada sobre “Tecnologia amb perspectiva de gènere” juntament amb la cooperativa tecnològica Jamgo, amb l’objectiu d’analitzar amb una perspectiva transformadora i de gènere el món de la tecnologia i l’emprenedoria.

Organització: Nexes