3-12: Taller de definició de criteris per a la selecció i adequació de recursos i experiències educatives a l’aula sobre Economia Feminista.

EduAlter organitza aquest taller en el marc del projecte “La sostenibilitat econòmica i social, l’economia feminista i de les cures en el currículum educatiu”. Es durà a terme a LaFede  (c/Tàpies 1-3, Barcelona 08001).

Els objectius de la trobada són:

  1. Conèixer i reflexionar conjuntament sobre alguns referents teòrics d’economia feminista i altres experiències transformadores, a partir dels quals poder identificar conceptes i pràctiques concretes.
  2. Debatre sobre els mecanismes per incorporar aquesta reflexió a accions educatives en escoles i instituts.
  3. Identificar i extreure criteris comuns, útils per a la selecció i adequació de recursos i experiències educatives d’economia transformadora a l’educació obligatòria.

    Per inscriure-us-hi, cliqueu  l’enllaç.

16/11/19: II TROBADA VERS LES ESCOLES FEMINISTES

El proper dissabte 16 de novembre de 2019, de 10 a 19h,  se celebrarà la Segona trobada vers les escoles feministes, una proposta educativa que busca la transformació social, l’emancipació de les persones i tornar a posar la vida al centre des de i per a l’escola pública. En aquesta  trobada es volen debatre i repensar metodologies, continguts, objectius i tot allò que afecta a l’educació pública a partir d’una perspectiva feminista, ecologista, antiracista, anticapacitista, en definitiva, des d’una perspectiva veritablement transformadora.

La trobada tindrà lloc a l’Escola Pegaso de Barcelona (c/Dublín, 5).

Per a consultar el programa de la jornada clica aquí.

Per a inscriure’t a la Trobada, clica al següent enllaç: http://www.escolesfeministes.org/inscripcio/

Projecte FEMINISMES! AL CCCB

FEMINISMES! reuneix les exposicions «L’Avantguarda Feminista dels anys 70. Obres de la VERBUND COLLECTION, Viena» i «Coreografies del gènere» i un extens programa d’activitats per posar de manifest el diàleg, les continuïtats i les ruptures entre el feminisme radical dels anys setanta i els feminismes actuals.

Els anys setanta van marcar un punt d’inflexió en el moviment feminista. Una nova generació va irrompre en la vida pública per capgirar el món i sacsejar l’ordre simbòlic establert a través de múltiples pràctiques i representacions culturals. L’art que va sorgir llavors fou trencador, tant per l’ús dels llenguatges i les formes com pel seu desafiament de les construccions de gènere, la reivindicació del dret a decidir sobre el propi cos i la denúncia de les violències masclistes, o el descobriment crucial que el que és personal també és polític.

L’explosió de llibertat i creativitat del feminisme dels setanta ha estat una font d’inspiració constant per als feminismes actuals, que han esclatat en una riquesa i pluralitat sense precedents, però també per a molts altres moviments d’emancipació col·lectiva. En el context actual d’auge del conservadorisme i de regressió dels drets, el projecte FEMINISMES! vol reivindicar l’aportació cabdal de les lluites per la igualtat i la diversitat dels feminismes que han canviat definitivament la nostra manera d’entendre el món.

Per consultar el programa d’activitats clica aquest enllaç

MANIFESTACIÓ CONTRA LES VIOLÈNCIES MASCLISTES: 5N a Tarragona

taragona5n_a4

Des de Novembre Feminista, (espai a Barcelona de grups feministes compromeses en la lluita contra les violències masclistes que ens reunim a Ca la Dona), us volem informar d’una iniciativa sorgida de diversos grups de Catalunya i Valencia per organitzar una GRAN MANIFESTACIÓ CONTRA LES VIOLÈNCIES MASCLISTES que reculli la participació dels territoris de Catalunya, País Valencià i les Illes a la ciutat de Tarragona (per considerar-la com a ciutat equidistant pels diversos territoris convocats). Les organitzacions feministes  promotores d’aquesta manifestació ens hem  constituït en la  PLATAFORMA FEMINISTA 5N A TARRAGONA.
Es tractaria de continuar i intensificar les mobilitzacions contra les violències masclistes en els diversos territoris com la que va haver a Euskalherria aquest mes d’abril o a Madrid l’any passat.
L’objectiu d’aquesta manifestació es denunciar les violències masclistes i la manca de resposta contundent per part de les administracions i  els governs.
La proposta de data de manifestació és el 5 de Novembre a Tarragona a les 12 del migdia a la Plaça Imperial Tarraco
Reserveu-vos aquesta data a les vostres agendes !!!!!!!. A les vostres ciutats, pobles o barris difongueu la convocatòria i animeu-vos a organitzar autobusos, caravana de cotxes ompliu vagons en el tren. Marea lila 5N a Tarragona.

dilluns 19Maig CONCENTRACIÓ. PROU AGRESSIONS A LES DONES .

PROU VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES. #TORNEU-NOS LES NENES.

Tornem a concentrar-nos  per a  incidir  en la urgència i la necessitat d’eradicar la violència masclista  contra les dones en tots els àmbits socials, maltractaments, assassinats, explotació i tràfic amb fins sexuals.

Diem prou  també a la violència explícita i implícita en els mitjans de comunicació, la violència en les tradicions culturals i religioses, la violència en els conflictes armats, l’assetjament sexual i la violència en general.

prou519 MAIG A LES 20H.

Plaça Sant Jaume. ( Barcelona)

http://www.sindicat.net/dona/coe.htm

http://www.caladona.org/2014/05/1905-concentracio-prou-agressions-contra-les-dones/

PER LA PAU A SÍRIA: LES DONES A LES TAULES DE NEGOCIACIÓ!

Dones a Síria 13 febrer13 de febrer a les 7 de la tarda a la plaça Sant Jaume vigília per la pau a Síria.

LES DONES A LES TAULES DE NEGOCIACIÓ: PER UNA PAU QUE SIGUI LA NOSTRA.

Fora la guerra de la història!

Les converses de pau a Ginebra s’han paralitzat sense cap acord fonamental per a la pau. Us convoquem a una vigília per la pau en solidaritat amb les dones que volen parar la guerra,: elles saben més que ningú el valor de la vida i com reiniciar una vida en pau al seu propi país.