Xerrada “Amussu Arifi. Dos anys de mobilització popular per la dignitat del Rif”

Aquesta activitat forma part del cicle “Tamazga a les dues riberes de la Mediterrània”, organitzat pel CIEMEN i la Casa Amaziga.

 

El territori del Rif, de majoria amaziga, fa dos anys que viu en un estat d’agitació política i social arran de l’esclat de les protestes per la seva marginació per part de les autoritats marroquines. S’hi ha conformat un moviment popular de protesta, Amussu Arifi (també conegut com a Hirak Rif en àrab), que ha estat durament reprimit per part de l’Estat.

Parlarem de les dinàmiques del moviment, de la història del Rif (amb una responsabilitat històrica també per part d’Espanya) i del paper que han jugat les dones en aquestes protestes amb Salma Amachraa i Nouraddin Azaguar (activistes catalans-rifenys) i Aziz Baha (Casa Amaziga).

També es presentarà el llibre El movimiento popular del Rif, amb la participació de l’autor, Achraf Bellali.

 

Organització: CIEMENLa Casa Amaziga
Dia y hora inici: 13 desembre 2018 18.30h

Més informació:CIEMEN

Sharing is caring!