15 maig: COMMEMORACIÓ DE LA 72a NAKBA PALESTINA

El 15 de maig, commemorem la Nakba palestina -terme àrab (النكبة, an-Nakba) que significa «catàstrofe» o «desastre», utilitzat per designar a l’èxode del poble palestí (en àrab الهجرة الفلسطينية, al-Hijra al-Filastiniyya-.
La Nakba va tenir lloc el 15 de maig de  1948, amb la creació l’estat d’Israel, fet que va comportar la destrucció de més de 500 pobles palestins i l’expulsió de dos terços de la població indígena que, a dia d’avui, segueix vivint en camps de refugiats o bé exiliada. Les més de vuit milions de refugiades palestines reclamen  i es mobilitzen, dia rere dia i any rere any, pel seu dret al retorn a la seva terra i a la seva llar.
Aquest any, en motiu de la commemoració de la 72a Nakba Palestina, tindran lloc els següents esdeveniments preparats des del Comitè Nacional de Boicot Palestí:
1. El dijous 14 a les 15h, hi haurà un Webinar #KeyToJustice amb Rafeef Ziadah, Marta Ill i Rey Perez Asis. Ens preguntarem qui té accés a una casa i qui no durant el confinament. Un debat sobre els drets de les persones refugiades, migrades i dels drets de la vivenda.
2. El divendres 15 de maig a les 8 d ela tarda, farem una protesta online. Comptarem amb Ken Loach, Roger Waters, DAM, Janna Jihad, Diana Buttu i moltes més persones! Animeu-vos a participar-hi!
3. Us proposem que mireu el vídeo de l’artista palestina Rana Bishara, creeu la vostra pròpia clau*. Feu-li una foto i pengeu-la el dia 15 amb el hashtag #KeyToJustice. Inundem les xarxes de claus  palestines! -> twitter.com/proucomplicitat/status/1260274662816317442

* Les claus són el símbol del Nakba ja que són les claus de les cases on un dia, els palestins i les palestines, podran tornar.

Per a més informació a podeu entrar al web del Boicot Palestí (BDS): https://bdsmovement.net/news/key-justice-ending-ongoing-palestinian-nakba

Sharing is caring!