5/09/2021: CONCENTRACIÓ PER A LA REFORMA DEL REGLAMENT D’ESTRANGERIA

Diverses informacions indiquen que el Ministeri de l’Interior ha decidit frenar el reial decret que promovia el Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions pel qual es reformava el Reglament d’Estrangeria, adaptant-lo a les necessitats que presenta la població extutelada que ja es troba al nostre país i que ha estat beneficiària de la protecció de l’administració sent menors d’edat.

El govern fa més d’un any es va comprometre a la reforma del Reglament d’Estrangeria amb l’objectiu de facilitar a infants i adolescents que han migrat sols i soles la seva transició a la vida adulta.

La reforma es trobava pendent del Dictamen del Consell d’Estat i de la posterior aprovació pel Consell de Ministres el passat 24 d’agost. Mentrestant, cada dia que passa té conseqüències nefastes en la vida d’aquestes persones joves que desitgen estudiar o treballar i no se’ls permet amb l’actual legislació.

Aquesta reforma del Reglament és una resposta de justícia social a la situació d’exclusió a què són abocats milers de joves sense suport familiar i social.

Per a tot això, volem traslladar i instar el Consell d’Estat i al Govern d’Espanya la proposta de la presa en consideració i aprovació urgent en el Consell de Ministres el més aviat possible, del Decret de reforma del Reglament d’Estrangeria promogut pel Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions. Demanem que la mesura es faci efectiva des del mateix dia de la seva aprovació i publicació, per a afavorir la inclusió d’aquestes persones joves a Espanya.

Exigim la suspensió immediata i definitiva de les expulsions de persones menors d’edat migrants no acompanyades

Per tal de denunciar la greu situació amb què es troben aquestes persones i pressionar el govern espanyol perquè tiri endavant aquesta reforma, el proper diumenge 5 de setembre, a Barcelona, tindrà lloc una concentració:

19h-  Seu UE (Passeig de Gràcia /Provença)
19,30h- Delegació del govern espanyol (Mallorca amb Roger de Llúria) 

Per humanitat, per equitat, per justícia, #ReformaReglamentEstrangeriaJA!!

Us animem a participar-hi i a adherir-vos al manifest:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScTUJxQhiJD_FQSxf096__GQtcXZvcjFZyzSWN8l6ye1xBkcQ/viewform

Sharing is caring!