ustec

recull de premsa

linia negra Del 29-10-18 al 5-11-18 linia negra

29 DE NOVEMBRE: VAGA A L'ENSENYAMENT PÚBLIC. USTEC-STEs IAC

XERRADES INFORMATIVES CONCURS DE TRASLLATS CURS 2018-2019 D'USTEC-STEs IAC

Radio Calella Televisió: Ramon Font (portaveu sindicat USTEC-STEs): “És il·legal cobrar quotes per l’educació obligatòria”

El portaveu d’USTEC-STEs ha recordat que Junts pel Sí i el PP van tombar una ILP en què demanaven el final dels concerts educatius en un termini de 10 anys. Per tant, que centres com el Freta i l’Escola Pia prenguin la decisió de convertir-se en una escola privada o una de pública. En relació a això, Ramon Font ha dit que les quotes que s’apliquen en l’etapa obligatòria són il·legals i que les famílies tenen dret a no pagar-les.

Ramon Font ha dit en una entrevista al programa La Ciutat que certs concerts a Catalunya són escandalosos i ha apuntat que són un dels factors que provoquen la segregació escolar.

A tot això, ha afirmat que centres concertats com els que presten servei a Calella no poden cobrar a les famílies quotes mensuals ni tampoc per a fundacions privades quan tenen fills escolaritzats en l’etapa obligatòria: dels 3 als 16 anys. De P3 a 4t d’ESO.

Si voleu parlem de Calella: cobrar quotes és il·legal. Les quotes són voluntàries però si no es volen pagar no es paguen. No és legal cobrar quotes per l’escolarització obligatòria. El Síndic de Greuges està dient que s’han de fer públiques les quotes i la no obligatorietat de pagar-les.

Ramon Font ha passat per la ràdio l’endemà que els sindicats USTEC-STEs, amb el Sindicat de Professors de Secundària i la CGT anunciessin la convocatòria de vaga per al pròxim 29 de novembre. Es paralitzarà l’ensenyament públic català en protesta per la seva situació d’infrafinançament.

Sembla que la classe política no entengui que les escoles s’obren cada dia. Està molt bé que es facin debats i discursos, però necessitem calerons. Les retallades es van aplicar des del minut 1 de la recessió, portem 5 anys de creixement econòmic però no s’han revertit. Com a punt irrenunciable és el retorn de l’horari lectiu del professorat.

Demanen 23 hores setmanals a l’educació primària i 18 a la secundària, una menys que actualment. Una altra de les exigències és el retorn de les pagues extraordinàries de l’any 2013 i 2014.

Font ha exposat que l’escola pública catalana necessitaria 7.200 docents més i que a nivell de personal s’està pitjor que fa vuit anys.

Radio Calella Televisió: [Vídeo][La Ciutat] Ramont Font (Portaveu USTEC STEs): “L’alumnat del Freta no és el mateix que el de El Far o La Minerva”

Ramon Font, portaveu del Sindicat majoritari a l’ Ensenyament Públic català, afirma que la diversitat no està ben distribuïda a les escoles calellenques. Segons afirma, les escoles públiques concentren un nombre més important d’alumnes nouvinguts i això afavoreix la guetització a les aules.

Font ha visitat el programa La Ciutat de Ràdio Calella TV per parlar de la convocatòria de vaga que el sindicat que representa ha proposat pel dia 29 de novembre.
Ramon Font ha reclamat que les millores de creixement a l’economia es reflecteixin en un increment del pressupost per millorar la situació a les aules i revertir les mancances actuals. El portaveu d’USTEC STEs ha estat crític amb el Govern de la Generalitat per les retallades al sector i ha reclamat novament la finalització dels concerts econòmics amb les escoles en un termini de 10 anys.
Per cert que Font ha sorprés amb l’anunci que centres concertats com els que presenten servei a Calella no poden cobrar a les famílies quotes mensuals ni tampoc per a fundacions privades quan tenen fills escolaritzats en l’etapa obligatòria: dels 3 als 16 anys. De P3 a 4t d’ESO. Font diu que el pagament no és obligatori en aquesta etapa.

Diari Més Digital: Els sindicats criden els docents i treballadors de l'ensenyament públic a fer vaga el 29 de novembre

Els sindicats USTEC-STEs (IAC), el de Professors de Secundària ASPEPC-SPS i CGT convoquen una jornada de vaga pel dijous 29 de novembre a l'ensenyament públic.

«Les escoles s'obren cada dia i, com a societat, no ens podem permetre tenir l'ensenyament públic infrafinançat. És un desastre que no hi hagi un creixement expansiu del pressupost en un moment de recuperació econòmica», ha afirmat el portaveu d'USTEC-STEs, Ramon Font, en la roda de premsa dels tres sindicats per presentar la jornada de vaga.

AlDia.cat: Tres sindicats de professors convoquen vaga el 29 de novembre

Els sindicats Ustec·Stes, CGT i Aspepc·Sps han convocat una vaga a l'ensenyament públic català pel 29 de novembre per reclamar el restabliment de l'horari lectiu anterior a les retallades el curs 2019-2020, la retirada del decret de plantilles i la reducció de ràtios a l'aula.

El portaveu d'Ustec·Stes, Ramon Font, ha considerat irrenunciable el restabliment de l'horari lectiu anterior a les retallades per a tot el personal, de 23 hores a Primària i 18 a Secundària --ara és d'una hora més--: "Sense això no és necessari ni asseure's a negociar".

Font ha reclamat que hi hagi un pressupost expansiu en educació per part de la Generalitat, ha recordat que "les escoles s'obren cada dia", i ha considerat que sense uns nous comptes aprovats el decret de l'escola inclusiva és un brindis al sol.

Respecte a l'absència de CC.OO. i UGT en la convocatòria, Font ha dit que comparteixen objectius i que s'ha fet tot el possible perquè fos unitària per "donar batalla" en la tramitació dels Pressupostos, i Massó ha recordat que els tres sindicats convocants representen el 70% dels docents de l'escola pública.

Si la convocatòria de vaga del 29 de novembre té seguiment i la Generalitat no atén les seves peticions, els tres sindicats debatrien la continuïtat de les mobilitzacions.

La Razón: Ensenyament quiere quitar los puntos extra a celíacos y a familiares de ex alumnos

Los centros educativos deben tener más disponibilidad para las familias que lo necesitan y potenciar la figura del tutor, para eso, como reclama la USTEC, se requieren más profesores.

Los sindicatos Ustec–Stes, CGT y Aspepc–Sps convocaron una huelga en la enseñanza pública catalana para el 29 de noviembre.

Lleida.com: La Generalitat vol eliminar la preinscripció amb punts per a celíacs i pares exalumnes

Diari de Terrassa: Ustec critica la falta de recursos en el nuevo modelo lingüístico*

Metropoliabierta: Los coles se van a la huelga el 29 de noviembre

La convocatoria, que ha hecho la Unió de Sindicats de Treballadors/es de l'Ensenyament de Catalunya (USTEC-STESs IAC) viene motivada por el hecho de que los responsables de la Conselleria d'Ensenyament no han dado marcha atrás en los recortes que el sector educativo viene sufriendo desde hace años viene sufriendo el sector.

Entre las reivindicaciones que exige el sector se encuentra la del restablecimiento del horario lectivo anterior a los recortes para todo el personal, pretensión que el sindicato considera irrenunciable y que si no es aceptada por los responsable de la Generalitat implicará la convocatoria de nuevas huelgas en el futuro.

Además, exigen la vuelta al horario de permanencia del profesorado de secundaria, la reducción de las ratios de alumnos por aula a 22 en primaria y 27 en secundaria en el próximo curso, y de 20 en primaria y 25 en secundarios en el siguiente, la conversión de los tercios de jornada en medias jornadas, el incremento del personal de apoyo a la docencia para atender a la diversidad, el regreso del carácter lectivo de las dos horas de reducción al personal mayor de 55 años, la recuperación del poder adquisitivo con un calendario para el retorno de las pagas extraordinarias de 2013 y 2014, la consolidación del puesto de trabajo del personal interino, el mantenimiento de la Formación Profesional Pública y la retirada del decreto de plantillas (39/2014)

El portavoz el sindicato USTEC, Ramón Font, ha afirmado que el hecho de no haber revertido los recortes que se han producido en los últimos años “ha generado un grave deterioro de las condiciones laborales y, por tanto, de la calidad de la enseñanza pública”.

vilawebcreative commons

AMPLIACIÓ:USTEC-STEs creu que treure els punts per a germans d’exalumnes i celíacs és un “pedaç” per lluitar contra la segregació

El portaveu del sindicat USTEC-STEs (IAC), Ramon Font, considera que la mesura que vol impulsar el Govern de cara a la pròxima preinscripció escolar de treure els punts per a germans i fills d’exalumnes i per a celíacs és un “pedaç” per lluitar contra la segregació escolar. “És un pedaç quan tens tota la vela esquerdada. S’haurien d’eliminar els concerts i la llibertat d’elecció de centre de les famílies”, ha afirmat Font.

Preguntat per la mesura que vol impulsar el Govern, Font considera que “mentre les famílies puguin escollir centre, la segregació escolar difícilment desapareixerà, perquè hi ha diferents paràmetres culturals i socials que porten a concentrar classe mitjanes en uns centres i famílies desafavorides en uns altres”. “És molt humà buscar el millor per al teu fill, però no es pot traslladar al col·lectiu perquè no tothom té les mateixes possibilitats i això genera desigualtats. Les polítiques hi són per corregir”, ha afegit. Per la seva banda, Mercadé ha destacat que altres mesures i reivindicacions, com més pressupost per a l’ensenyament públic, poden “ajudar molt més” a lluitar contra la segregació escolar. Font i Mercadé han valorat la proposta en una roda de premsa per anunciar una jornada de vaga el 29 de novembre, que convoquen USTEC-STEs (IAC), ASPEPC-SPS i CGT, i han subratllat que les demandes que motiven la protesta, com més recursos per a l’ensenyament públic, servirien per avançar en aquest camí. El Consell Executiu ha aprovat aquest dimarts obrir un procés de consulta prèvia a l’elaboració d’una modificació del decret d’admissió de l’alumnat als centres educatius i aposta per treure els punts per a fills i germans d’exalumnes i per a celíacs amb l’objectiu de “potenciar la igualtat d’oportunitats en el marc de l’educació inclusiva”.

Perpinyà celebra una diada solidària amb els presos polítics i exiliats

La segona part tractarà dels efectes del 155, amb la participació d’un representant de l’ensenyament nord-català, de Ramon Font (USTEC), de la consellera Clara Ponsatí –també en un vídeo, per la seva condició d’exiliada– i de Dolors Feliu, advocada i membre del Col·lectiu Praga.

El sindicat USTEC-STEs, contra el nou model lingüístic del Departament d’Ensenyament

Després d’haver escrit l’article crític amb el nou model lingüístic de l’ensenyament —article que vaig titular «El nou model lingüístic no resoldrà el problema»—, he tingut ocasió de llegir la valoració profunda que en fa el sindicat majoritari de l’ensenyament, USTEC-STEs.

El text, titulat «El model lingüístic del sistema educatiu a Catalunya. Informe valoratiu i crític de la Secretaria de Política Educativa d’USTEC·STEs» conté crítiques fonamentades, algunes especialment dures, com ara aquesta:

El fet que aquest document hagi estat redactat al marge de l’opinió del professorat i els seus representants, més enllà de les bones intencions dels autors, l’invalida com a proposta. El més convenient seria partir de zero i elaborar un nou document d’acord amb la participació activa dels ensenyants [p. 13]

Us ofereixo una selecció de paràgrafs del document que m’han semblat significatius:

 • En cap moment es constata la situació de minorització de la llengua catalana, les amenaces polítiques a la qual continua essent sotmesa, la gran vulnerabilitat legislativa, la pressió que rep la llengua pròpia pel que fa a ús social, o les escasses oportunitats de sentir-la en l’ús quotidià o els mitjans de comunicació o fora de l’àmbit escolar [p. 3]

 • El document fa servir algunes “trucs comunicatius” en justificar moltes de les seves afirmacions de l’estil “diversos estudis avalen/ evidencien / suggereixen…”, estudis o literatura acadèmica que no és referenciada enlloc. Aquesta és una característica comuna, una frase feta, quan es tracta de fer creure al lector que s’està en possessió de la veritat. Tot això es complementa amb la inexistència de confrontació de fonts contràries o discrepants amb el posicionament defensat o el contrast d’opinions en una comunitat acadèmica no sol haver consens sobre qüestions, com a mínim, controvertides [p. 4]

 • Cal recordar que en diversos dels territoris assenyalats [País Basc, Galícia…] existeix una segregació per llengua, i és molt preocupant aquesta referència, perquè és com si s’acceptés línies d’escolarització diferenciades. [p. 4]

 • Sobre el model plurilingüe reivindicat i considerat com a un fet positiu (opinió que compartim), es fa servir una definició vaga i imprecisa, empeltada del llenguatge competencial propi de les institucions europees [p. 4]

 • Aquesta percepció positiva del plurilingüisme ve deslligada de qualsevol consideració política arrelada a la quotidianitat dels alumnes, i que a Catalunya i l’estat espanyol en coneixem prou bé: la dimensió sociolingüística que propicia fenòmens diglòssics perquè una llengua de prestigi pretén marginar i relegar a una divisió inferior a una altra llengua [p. 5]

 • No explicitar ni reconèixer la difícil situació del català a les escoles, malgrat la legislació present des de la dècada de 1980 és una de les principals mancances del document [p. 5]

 • En determinats contextos, molt especialment en la secundària, la immersió no es practica. Certa fragilitat política de les institucions catalanes, certa por a generar conflicte, no han permès arbitrar mesures en aquest sentit, i el document no ho reconeix de manera explícita [p. 5]

 • S’admet la presència de les tres llengües com a vehiculars, la qual cosa explicita (i en certa mesura reconeix una situació que ja es venia donant) que el català recula respecte als plantejaments inicials de la Llei de Normalització Lingüística 1983, i que el Departament reconeix que aplica criteris similars al TIL de Les Illes Balears o les pràctiques d’escoles bilingües implantat a la Comunitat de Madrid des de fa una dècada. I aquest és un joc de suma zero. Les hores de presència que guanyen unes llengües, les perden una. [p. 6]

 • És una manera de reconèixer algunes de les acusacions per part d’entitats de defensa del castellà, segons les quals, la immersió lingüística perjudica l’alumnat castellanoparlant, [p. 7]

 • El document avala la presència del castellà com a llengua vehicular en aquells espais on el context sociolingüístic és majoritàriament catalanoparlant [p. 7]

 • A partir de constatacions empíriques, la impartició de currículum en anglès ha donat molts problemes. Enlloc apareixen referències a informes de plans pilot o avaluacions d’experiències que han tingut lloc a escoles catalanes, que sembla, no han anat massa bé [p. 7]

 • L’àrab és la llengua de l’administració i l’àrab clàssic, la de la religió, i és d’una família (semítica) molt diferent de la dels parlants amazics (afroasiàtica). Establir convenis amb el govern del Marroc per contractar lectors d’àrab seria com importar a Catalunya l’opressió nacional que ja patien al seu territori i perpetuar la marginació de la seva cultura [p. 8]

 • En una situació similar ens podríem trobar amb el xinès. La majoria dels xinesos catalans provenen de Qingtian, una petita zona de Zhejiang i parlen una variant del shangaiès, molt allunyada del mandarí [p. 8]

 • No és cap secret que ERC, que domina la conselleria sembla fer una aposta estratègica que tracta de captar les velles estratègies i xarxes clientelars de l’antigament influent PSC en base a l’objectiu explicitat d’”eixamplar la (seva) base. En segon terme, polítiques que satisfacin els governs de la Xina i el Marroc –malgrat que no beneficiïn les comunitats respectives- poden tenir cert atractiu diplomàtic en processos d’internacionalització de l’economia catalana. [p. 9]

 • L’apartat dedicat al projecte lingüístic de centre conté elements altament preocupants. En primer lloc, un excés d’autonomia que deixa en mans de les direccions, més que de la pròpia comunitat educativa, la política lingüística del centre. Això deixa en una situació de vulnerabilitat la llengua catalana, més permeable a pressions externes quanta més capacitat de decisió hi hagi en el despatx de direcció. [p. 10]

 • Al llarg de tot el document, es fa referència al “català i l’aranès” com a llengües pròpies del país. Respecte a aquesta darrera, tot i que tradicionalment ha rebut aquesta denominació, és incorrecta. Per qüestions més polítiques que lingüístiques s’evita parlar d’”occità”, que seria el terme més correcte. Entenem que el Departament hauria de fer aquest pas. [p. 11]

 • Bona part de les idees contingudes aquí responen a una legítima i justificable ambició. Es parla d’atenció individualitzada, de promoure la llengua oral, d’incardinació amb la comunitat educativa. tanmateix, enlloc es parla de recursos, ni ràtios, ni desdoblaments, ni formació, elements absolutament imprescindibles per al domini de, com a mínim, les quatre llengües (català, castellà, i dues estrangeres) que l’alumnat ha d’aprendre. Sense recursos, aquests objectius són paper mullat [p. 12]

 • Els successius plans d’estudis han empès a la marginalitat els estudis de literatura, font fonamental per assolir els objectius proposats. Les literatures han perdut un pes molt gran en els currículums, i alhora, la metodologia tradicional (centrada a estudiar corrents, generacions, estils,…) i amb fragments molt breus de textos literaris, ha menystingut la més interessant metodologia anglosaxona d’estudi i anàlisi d’autors i obres literàries en profunditat [p. 12]

linia verda

20 minutoscreative commons

La eliminación de puntos por celiaquía el próximo curso contenta a las asociaciones de afectados pero no a los sindicatos educativos catalanes

USTEC y CGT creen que la medida es un "parche" en la lucha contra la segregación escolar que desvía la atención de lo que es realmente necesario en el sector.

Críticas de los sindicatos educativos

Por su parte, el sindicato USTEC-STEs ha calificado esta medida de "cosmética" y de un "parche" en la lucha contra la segregación escolar. Ramon Font, portavoz sindical, cree que Ensenyament tendría que eliminar "los conciertos y la libertad de elección de centro de las familias".

linia verda

el diari de educaciocreative commons

Sindicats de docents convoquen vaga “per tornar on érem abans de la crisi”

Representants dels sindicats l’USTEC-STEs, CGT-Ensenyament i ASPEPC-SPS han convocat una roda de premsa conjunta aquesta tarda per informar sobre la convocatòria de vaga a tot el personal de la xarxa d’ensenyament públic pel dijous 29 de novembre.

“Exigim un creixement expansiu i sostingut del pressupost d’Ensenyament, portem cinc anys de creixement i persisteixen les retallades, això és un desastre que la societat no es pot permetre”, ha explicat Ramon Font, portaveu de l’USTEC-STEs, el qual ha quantificat en uns 5.500 milions d’euros el que seria el “mínim acceptable” per Ensenyament en els pressupostos que la Generalitat ha de presentar per l’any 2019.

Ramon Font ha precisat que “no estem demanant impossibles: recuperar l’horari lectiu anterior a les retallades implica incorporar 3.400 docents més, això són 136 milions d’euros en un any, però com s’aplicaria només el darrer trimestre de 2019 [primer del curs 2019/20] això serien 45 milions d’euros”. Totes les reivindicacions són irrenunciables, segons els portaveus sindicals, però aquesta és la primera que figura a la llista i l’única del comunicat distribuït pels sindicats on s’utilitza aquest qualificatiu. “Sense aquesta ja no cal ni asseure’s a negociar amb el departament”, ha puntualitzat Font.

linia verda

raco catalacreative commons

La USTEC demana de ‘partir de zero’ i presentar un nou document sobre el model lingüístic en l’educació...

linia verda

el periodico

Ensenyament planteja que en la preinscripció no puntuï ser celíac

L’associació, amb el recolzament del sindicat Ustec, i d’Escoles Bressols Indignades, la Xarxa de Consum Solidari i Justícia Alimentària a Catalunya, ha convocat una assemblea per decidir mobilitzacions per intentar parar el decret a través d’una iniciativa legislativa popular (ILP). 

Tres sindicatos convocan huelga en escuelas e institutos para el 29 de noviembre

USTEC, CGT y Aspepc reclaman que se reviertan los recortes que asestó la Generalitat en el 2009.

Los sindicatos Ustec·Stes, CGT y Aspepc·Sps han convocado una huelga en la enseñanza pública para el 29 de noviembre para conseguir el restablecimiento del horario lectivo anterior a los recortes en el curso 2009-2010, la retirada del decreto de plantillas y la reducción de ratios en el aula.

De los tres sindicatos convocantes, Ustec es el mayoritario en la enseñanza pública. UGT y CCOO no secundan, por el momento, la convocatoria.

linia verda

la vanguardia

El Govern propone retornar la extra de los funcionarios de 2019 a 2026

Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) también ha mostrado su disposición a las movilizaciones ante esta situación de “bloqueo”.

“La secretària de Funció Pública nos ha hecho una propuesta incumplible, supeditada a los presupuestos”, han desdeñado, en cambio, desde IAC.

“Ofrecen lo que no tienen, sin presupuestos hablamos de humo”, se quejan desde IAC, pues se supedita la devolución a que haya cuentas públicas para el año que viene. Los sindicatos censuran que se incumplan las resoluciones del Parlament aprobadas en 2016, 2017 y 2018 que instaban al Govern a devolver la extra a sus trabajadores públicos.

“No hay voluntad de revertir los recortes en la función pública”, expresan desde IAC, asegurando que los servicios se prestan igual, que los funcionarios trabajan cada día pero sus derechos no se les devuelven y los recortes no se revierten. El Govern, por su parte, lamenta la “falta de voluntad de los sindicatos para escuchar y negociar”.

Convocan huelga en la enseñanza pública de Cataluña para el 29 de noviembre

Los sindicatos USTEC-STESs (IAC), Sindicat de Professors de Secundaria (ASPEPC-SPS) y CGT han convocado para el próximo 29 de noviembre una jornada de huelga en la enseñanza pública en protesta porque la Generalitat no ha revertido los recortes "extraordinarios" hechos durante la crisis.

En rueda de prensa, Ramon Font, portavoz del sindicato USTEC, mayoritario en primaria y secundaria, ha anunciado la convocatoria de huelga porque, según ha dicho, no haber revertido los recortes "ha generado un grave deterioro de las condiciones laborales, y por tanto, de la calidad de la enseñanza pública", que ha advertido de que está "endémicamente infrafinanciada".

linia vermella

diari de girona

La comunitat educativa es manifestarà perquè el 6% del PIB sigui per a educació

Ramon Font, portaveu del sindicat Ustec·STEs va explicar que «actualment l'educació només representa un 2,04% del PIB», una situació que considera que «amb una pròrroga dels pressupostos seria un desastre».

Les entitats que formen part del Muce són l'Associació d'Estudiants Progressistes, l'Associació de Joves Estudiants de Catalunya, l'Associació de Mestres Rosa Sensat, Catalunya Laïca, la Federació d'Associacions de Pares d'Alumnes d'Educació Secundària, la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya, la Federació d'Educació de CCOO, la Federació d'Ensenyament de CGT, la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya, Federació Serveis Públics UGT-Educació, el Front d'Estudiants, el Sindicat d'Estudiants, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans i USTEC-STEs (IAC).

linia vermella

el punt avui

Les escoles, tocades

Ramon Font, portaveu de la Ustec, assegura que falten 7.200 docents i 288 milions més destinats a professorat “per arribar a la capacitat de servei del 2010”. La primera acció està convocada. Ustec, Aspepc-SPS i la CGT, que representen un 70% del sector, ja han anunciat una vaga el 29 de novembre que ve per exigir que es posi fi a les retallades en l’educació.

linia vermella

ara cat

Educació destina 836 places definitives per a qui domini la tecnologia

Però des de la USTEC-STES, el sindicat majoritari de l’ensenyament públic, critiquen que aquesta fórmula “obre la porta a l’arbitrarietat, és poc garantista i erosiona la democràcia i la salut laboral als centres públics”, segons un comunicat fet públic ahir. “L’objectiu no és reforçar un projecte educatiu, sinó que determinades persones siguin nomenades com a coordinadores d’informàtica o que una persona en concret es quedi al centre”, afirmen, i denuncien que és “l’atac més brutal que està patint la democràcia i la llibertat” dins dels claustres.

Segons la USTEC, ara mateix 4.646 persones funcionàries de carrera tenen acreditada la competència digital. El sindicat alerta, a més, que, com que el personal interí no s’hi pot presentar, almenys 240 interins “perdran el lloc si la vacant és ocupada per una persona funcionària”. El sindicat reclama que les places definitives es proveeixin de manera “transparent” i només pel concurs general de trasllats (d’àmbit estatal). De fet, estudia impugnar la convocatòria d’aquest concurs específic perquè la LOE sosté que els anys en què hi ha concurs general de trasllats no n’hi poden haver d’altres d’àmbit autonòmic.

linia vermella

regio7

Vaga de l'ensenyament públic el pròxim 29 de novembre

Els sindicats USTEC-STEs (IAC), el de Professors de Secundària ASPEPC-SPS i CGT convoquen una jornada de vaga pel dijous 29 de novembre a l'ensenyament públic.

"Les escoles s'obren cada dia i, com a societat, no ens podem permetre tenir l'ensenyament públic infrafinançat. És un desastre que no hi hagi un creixement expansiu del pressupost en un moment de recuperació econòmica", ha afirmat el portaveu d'USTEC-STEs, Ramon Font, en la roda de premsa dels tres sindicats per presentar la jornada de vaga.

Convoquen una vaga a l'educació pública per al 29-N

En roda de premsa, Ramon Font, portaveu del sindicat USTEC, que és majoritari en l'enducació primària i i en la secundària, va anunciar la convocatòria de vaga perquè, segons va dir, el fet que la Generalitat no hagi revertit les retallades «ha generat un greu deteriorament de les condicions laborals, i per tant, de la qualitat de l'ensenyament públic», que va advertir que està «endèmicament infrafinançat».

linia vermella

segre

Inmersión con plurilingüismo*

Immersió amb plurilingüisme*

USTEC-STEs hi veu “ambigüitat” i aposta per consensuar un altre document.

Preinscripció sense punts per a celíacs i pares exalumnes

Els sindicats USTEC-STEs, Sspepc-Sps i CGT convoquen vaga a l’ensenyament públic per al 29 de novembre.

linia vermella

catalunya press

Tres sindicats convoquen una vaga de professors pel "greu deteriorament" de les seves condicions laborals

Tres sindicatos convocan una huelga de profesores por el "grave deterioro" de sus condiciones laborales

Los sindicatos UstecStes, CGT y AspepcSps han convocado una huelga en la enseñanza pública para el 29 de noviembre.

El portavoz de UstecStes, Ramon Font, ha considerado irrenunciable el restablecimiento del horario lectivo anterior a los recortes para todo el personal, de 23 horas en Primaria y 18 en Secundaria -ahora es de una hora más-: "Sin éste no es necesario ni sentarse a negociar".

Font ha reclamado que haya un presupuesto expansivo en educación por parte de la Generalitat, ha recordado que "las escuelas se abren cada día", y ha considerado que sin unas nuevas cuentas aprobadas el decreto de la escuela inclusiva es un brindis al sol.

linia vermella

rac 1

Els professors, en peu de guerra: vaga el 29 de novembre

Els professors estan en peu de guerra. Els sindicats USTEC STEs, CGT i ASPEPC SPS han convocat una vaga per al 29 de novembre per reclamar que el Govern millori les seves condicions laborals. Entre el paquet de mesures, destaca recuperar les hores lectives que feien abans de la crisi.

El portaveu d’USTEC, Ramon Font, assenyalava els grups polítics.

"Les escoles s’obren cada dia i nosaltres no ens podem permetre com a societat tenir l’ensenyament públic infrafinançat com s’ha tingut fins ara."

Els professors avisen que la vaga del 29 de novembre podria allargar-se si el Govern no fa cas de les reivindicacions que ells consideren irrenunciables.

linia vermella

Vaga en l'educació pública per al 29 de novembre

Els sindicats USTEC-STEs, ASPEPC-SPS (de professors de secundària) i CGT han convocat una vaga en l’ensenyament públic per al pròxim 29 de novembre.

linia vermella

abc

Convocan huelga en la enseñanza pública de Cataluña para el 29 de noviembre

Los sindicatos USTEC-STES, Sindicat de Professors de Secundaria (SPS) y CGT han convocado para el próximo día 29 de noviembre una jornada de huelga en la enseñanza pública de Cataluña en protesta porque la Generalitat no ha revertido los recortes "extraordinarios" hechos durante la crisis.

En rueda de prensa, Ramon Font, portavoz del sindicato USTEC, mayoritario en primaria y secundaria, ha anunciado la convocatoria de huelga porque, según ha dicho, no haber revertido los recortes "ha generado un grave deterioro de las condiciones laborales, y por tanto, de la calidad de la enseñanza pública".

Convocan huelga en la enseñanza pública de Cataluña para el 29 de noviembre

Los sindicatos USTEC-STESs (IAC), Sindicat de Professors de Secundaria (ASPEPC-SPS) y CGT han convocado para el próximo 29 de noviembre una jornada de huelga en la enseñanza pública en protesta porque la Generalitat no ha revertido los recortes "extraordinarios" hechos durante la crisis.

En rueda de prensa, Ramon Font, portavoz del sindicato USTEC, mayoritario en primaria y secundaria, ha anunciado la convocatoria de huelga porque, según ha dicho, no haber revertido los recortes "ha generado un grave deterioro de las condiciones laborales, y por tanto, de la calidad de la enseñanza pública", que ha advertido de que está "endémicamente infrafinanciada".

linia vermella

europa press

Tres sindicatos de profesores convocan huelga el 29 de noviembre

linia vermella

El 29 de novembre tots i totes a la VAGA d'ensenyament públic a Catalunya!#Vaga29N #VolemEl6PerCent #FetsNoParaules

Vídeo d'@USTECSTEs --> https://t.co/JB5QnEBoQo

Comunicat unitari --> https://t.co/caYrG0zac3 pic.twitter.com/PEOkCiDQN6

— USTEC·STEs BARCELONA (@USTEC_Barcelona) 5 de noviembre de 2018

linia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra

mitjans de comunicacio

linia negra Recull de tots els mitjans de comunicació de la secció "Premsa" linia negra

eldiario escreative commons

linia verda

directacreative commons

linia verda

vilawebcreative commons

linia verda

criticcreative commons

linia verda

la mareacreative commons

linia verda

kaosenlaredcreative commons

linia verda

diagonal periodicocreative commons

linia verda

20 minutoscreative commons

linia verda

el diari de educaciocreative commons

linia verda

diario educacióncreative commons

linia verda

llibertatcreative commons

linia verda

raco catalacreative commons

linia verda

nacio digitalcreative commons

linia verda

nacio bergueda creative commons

linia verda

directe creative commons

linia verda

ined21 creative commons

linia verda

insurgente

linia verda

publico

linia verda

public

linia verda

europa press

linia verda

campus vivo

linia verda

agencia efe

linia verda

el confidencial

linia verda

el pais

linia verda

la informacion

linia verda

el huffington post

linia verda

abc

linia verda

el mundo

linia verda

el periodico

linia verda

cuadernos

linia verda

educacion 3

linia verda

aprendemas

linia verda

el economista

linia verda

diari del treball

linia verda

linia verda

cadena ser

linia verda

radio 4

linia verda

iac**

linia vermella

stes intersindical**

linia vermella

stpv **

linia vermella

stei**

linia vermella

gencat**

linia vermella

mecd**

linia vermella

la vanguardia

linia vermella

tot lleida

linia vermella

lleida al minut

linia vermella

hola lleida

linia vermella

ua1

linia vermella

diari tarragona

linia vermella

diari de girona

linia vermella

fem girona

linia vermella

ara girona

linia vermella

el punt avui

linia vermella

ara cat

linia vermella

ara balears

linia vermella

el nou

linia vermella

regio7

linia vermella

segre

linia vermella

catalunya press

linia vermella

isabadell

linia vermella

catalonia today

linia vermella

triangle

linia vermella

la tele catcreative commons

linia vermella

linia vermella

catalunya radio

linia vermella

rac 1

linia vermella

8tv

linia vermella

tv3

linia vermella

la sexta

linia vermella

cuatro

linia vermella

tve

linia vermella

telecinco

linia vermella

atena 3

linia vermella

atena 3

linia vermella

linia vermella

ALTRES MITJANS

1) Mitjans de Catalunya:

fletxa verdaSocial.cat. Acció Social a Catalunya

linia negra

fletxa verda Radio Sabadell [Sabadell]

linia negra

fletxa verda EbreExprés [Ebre]

linia negra

fletxa verda AlDia.cat [Catalunya]

linia negra

fletxa verdaNúvol. El digital de cultura

linia negra

fletxa verdaComunicació 21

linia negra

fletxa verda Hola Lleida [Lleida]

linia negra

fletxa verdaXip/tv

linia negra

fletxa verda Empordà [Empordà]

linia negra

fletxa verda Radio Sabadell [Sabadell]

linia negra

fletxa verda Via Empresa

linia negra

fletxa verda Tot Sant Cugat [Sant Cugat]

linia negra

fletxa verdaSocial.cat. Acció Social a Catalunya

linia negra

fletxa verdaDiari Català

linia negra

fletxa verda EbreExprés [Ebre]

linia negra

fletxa verda Radio Rubí

linia negra

fletxa verda Tot Lleida

linia negra

fletxa verdalliureimillor.cat

linia negra

fletxa verda Rosa Sensat

linia negra

fletxa verda Diari de Vilanova

linia negra

fletxa verdaLleida diari

linia negra

fletxa verda Catalunya plural

linia negra

fletxa verda Indymedia Barcelona [Barcelona]

linia verda

fletxa verda SICOM. Solidaritat i comunicació

linia verda

fletxa verda ACN. Agencia Catalana de Noticies

linia verda

fletxa verda DiarioSitges [Sitges]

linia verda

fletxa verda Social.cat. Acció social a Catalunya

linia verda

fletxa verda La vila [Salou]

linia verda

fletxa verda Anoia diari [Anoia]

linia verda

fletxa verda El Temps

linia verda

fletxa verda Diari de Terrassa [Terrassa]

linia verda

fletxa verdaDiari Més [Reus]

linia verda

fletxa verda DiarioSitges [Sitges]

linia verda

fletxa verda Lliure i millor.cat

linia verda

fletxa verda Indymedia Barcelona [Barcelona]

linia verda

fletxa verda SICOM. Solidaritat i comunicació

linia verda

fletxa verda ACN. Agencia Catalana de Noticies

linia verda

fletxa verda Valls Diari [Valls]

linia verda

fletxa verda Mèdia.cat

linia verda

fletxa verda Cerdanyola.info [Cerdanyola]

linia verda

fletxa verdaTele Ponent:

linia verda

fletxa verdaRàdio Terra

linia verda

fletxa verda Ràdio Premià de Mar

linia verda

fletxa verdaRTV Vilafranca:

linia verda

fletxa verda 15MbcnTv [Barcelona]

linia vermella

fletxa verda Comunicació 21

linia vermella

fletxa verda FAVB Fed. d'associacions veins/es de Barcelona

linia vermella

fletxa verda El Plural [Andalucía i Catalunya]

linia vermella

fletxa verdaDiari Català

linia vermella

fletxa verdaAnoia diari [Anoia]

linia vermella

fletxa verda Bon dia (Lleida)

linia vermella

fletxa verdaTerrassa digital [Terrassa]

linia vermella

fletxa verda Lleida.com [Lleida]

linia vermella

fletxa verda Ebre Digital

linia vermella

fletxa verda AlDia.cat [Catalunya]

Contadorlinia vermella

fletxa verda El Plural [Andalucía i Catalunya]

linia vermella

fletxa verda 15MbcnTv [Barcelona]

linia vermella

fletxa verda ContraInfo.cat [Mallorca]

linia vermella

fletxa verda FAVB. F. d'associacions veins/es de Barcelona

linia vermella

fletxa verdaGirona notícies

linia vermella

fletxa verda marfanta.com

linia vermella

fletxa verda Radio Calella [Calella]

linia vermella

fletxa verda El Nacional

linia vermella

fletxa verda Cat Zona

linia vermella

fletxa verda Núvol

linia vermella

fletxa verdaRàdio Olot

 

 

2) Mitjans de la resta dels Països Catalans:

fletxa verda Levante-EMV [País Valencià]

linia negra

fletxa verdaLa Opinión de Torrent [Torrent]

linia negra

fletxa verda La veu [País Valencià]

linia negra

fletxa verdaMallorca Zeitung [Mallorca]

linia negra

fletxa verda Nou Diari [Eivissa i Formentera]

linia negra

fletxa verda Diario Información (Alacant)

linia negra

 

fletxa verdaLas Provincias [País Valencià]

linia verda

fletxa verda Periódico Santa Pola [Santa Pola]

linia verda

fletxa verdaNúvol digital

linia verda

fletxa verdaDiario de Ibiza [Eivissa]

linia verda

fletxa verda d Balears

linia verda

fletxa verda Ràdio Mallorca

linia verda

 

fletxa verdaLa Verdad [Múrcia y Alicante]

linia vermella

fletxa verda Información.es [Alacant]

linia vermella

fletxa verda DBalears [Illes Balears]

linia vermella

fletxa verdaDiario de Mallorca [Mallorca]

linia vermella

fletxa verda Mallorca diario

linia vermella

 

3) Mitjans de l'estat espanyol:

fletxa verda EcoRepublicano

linia negra

fletxa verda DisoPress. Agencia de prensa y difusión social

linia negra

fletxa verda InfoLibre. Información libre e independiente

linia negra

fletxa verda Viento Sur

linia negra

fletxa verda Terra

linia negra

fletxa verdaLibreRed

linia negra

fletxa verda DICYT. Difusión de la ciencia y la tecnología

linia negra

fletxa verda Magisterio*

linia negra

fletxa verda Expansión

linia negra

fletxa verda Tercera Información

linia negra

fletxa verda Agencia SINC

linia negra

fletxa verda El Comercio (Asturias)

linia negra

fletxa verda AndaluciaInformación [Andalucía]

linia negra

fletxa verdaDiario Sur [Andalucía]

linia negra

fletxa verdaDiario de Mallorca [Mallorca]

linia negra

fletxa verdaLa Opinión de Zamora [Zamora]

linia negra

fletxa verda Diario de Sevilla [Sevilla]

linia negra

fletxa verdaLa Nueva España [Asturias]

linia negra

fletxa verdaNaiz [Euskalerria]

linia negra

fletxa verda Diario de Soria [Soria]

linia negra

fletxa verda La Voz Digital [Cádiz]

linia negra

fletxa verda Diario de Cádiz [Cádiz]

linia negra

fletxa verda El Día [Islas Canarias]

linia negra

fletxa verda El Español

linia negra

fletxa verda El plural

linia negra

fletxa verda La bolsa

linia negra

fletxa verda La Cerca (Castilla La Mancha)

linia negra

fletxa verda Diario de León

linia negra

fletxa verdaDiario de noticias (Navarra)

linia negra

fletxa verda Kaos en la red

linia negra

fletxa verda Jornada

linia negra

fletxa verda Fotomovimiento. Testimonio fotográfico

linia verda

fletxa verda LaHaine.org. Proyecto de desobediencia inform.

linia verda

fletxa verda Nodo50.org. Contrainformación en red

linia verda

fletxa verda Cope

linia verda

fletxa verda DeCine21. Estrenos de cine

linia verda

fletxa verda España Notinent

linia verda

fletxa verdaPortal Clásico. Cult. clásica, historia y mitología

linia verda

fletxa verdaCinco Días. Diario de economía

linia verda

fletxa verda Mas 24

linia verda

fletxa verdaÚltimo cero

linia verda

fletxa verda Mundiario. Diario de análisis y opinión.

linia verda

fletxa verda Diario de Burgos [Burgos]

linia verda

fletxa verda El Norte de Castilla [Castilla y León]

linia verda

fletxa verdaFaro de Vigo [Vigo]

linia verda

fletxa verda La Opinión [Coruña]

linia verda

fletxa verda El Digital de Castilla y la Mancha [Castilla y la M]

linia verda

fletxa verdaAlbacete Abierto [Albacete]

linia verda

fletxa verda El Comercio [Asturias]

linia verda

fletxa verdaCanarias 7 [Islas Canarias]

linia verda

fletxa verdaSur.es [Málaga]

linia verda

fletxa verda El Correo [Bizkaia y Álava]

linia verda

fletxa verda La Gaceta de Salamanca [Salamanca]

linia verda

fletxa verda La Opinión de Málaga [Málaga]

linia verda

fletxa verda La Rioja

linia verda

fletxa verda estrella digital

linia verdafletxa verda Yahoo.es

linia verda

fletxa verda Periodista digital

linia verda

fletxa verda Diario de Córdoba

linia verda

fletxa verdaeitv.eus. (Euskadi)

fletxa verda La República

linia vermella

fletxa verda Madrilonia

linia vermella

fletxa verda Periodismo Humano

linia vermella

fletxa verda Nueva Tribuna

linia vermella

fletxa verda Nosotras.com

linia vermella

fletxa verdaOnda Cero

linia vermella

fletxa verda La Razón

linia vermella

fletxa verda Rebelión

linia vermella

fletxa verda Te Interesa

linia vermella

fletxa verda El Boletin. Diario de Actualidad y Finanzas

linia vermella

fletxa verda Asturias 24

linia vermella

fletxa verda clm24.es [Castilla la Mancha]

linia vermella

fletxa verda Hoy.es [Extremadura]

linia vermella

fletxa verda Andalucesdiario.es [Andalucía]

linia vermella

fletxa verdaLa Voz de Galicia [Galicia]

linia vermella

fletxa verda Madrid Actual [Madrid]

linia vermella

fletxa verdaILeón [León]

linia vermella

fletxa verdaEl Faro Digital [Ceuta y Melilla]

linia vermella

fletxa verda MadridPress [Madrid]

linia vermella

fletxa verda Diario de Navarra [Navarra]

linia vermella

fletxa verda Diario de León [León]

linia vermella

fletxa verda El Diario Vasco [Euskadi]

linia vermella

fletxa verdaBroadly

linia vermella

fletxa verdaLa crónica

linia vermella

fletxa verda Economia digital

linia vermella

fletxa verda La voz de Cádiz

linia vermella

fletxa verda Deia (Euskadi)

linia vermella

fletxa verda El obrero.es

linia vermella

fletxa verda Berria (Euskadi)

linia vermella

fletxa verda Crónica global

 

4) Mitjans de la resta del món:

fletxa verda La Tercera [Chile]

linia negra

fletxa verda Diario de México [México]

linia negra

fletxa verdaRunRunes [Venezuela]

linia verda

fletxa verda EdWeek [EEUU]

linia verda

fletxa verda Clarín [Argentina]

linia vermellafletxa verda La Nación (Argentina)

linia vermella

 

 

Llegenda:

*: Noticia per a subscriptors.

**: Altres: noticies d'altres sindicats, departament de premsa de l'administració, etc.

creative commons: Aquest mitjà publica els seus continguts sota una llicència Creative Commons.

USTEC·STEs IAC, Actualitzat:

09/01/2019 13:30 (23)