ustec

recull de premsa

linia negraDel 18 al 25-2-19 linia negra

europa press

Ustec-Stes cifra en 50% el seguimiento de la huelga (Vídeo)

El portavoz de Ustec·Stes, Ramon Font, ha asegurado que el seguimiento de la huelga general de este jueves por parte del sector educativo "podría acercarse al 50%".

13.000 personas se movilizan en el centro de Barcelona por la huelga

linia verda

aldia

Ustec·Stes xifra en prop del 50% el seguiment de la vaga en el sector educatiu

El portaveu d'Ustec·Stes, Ramon Font, ha assegurat que el seguiment de la vaga general d'aquest dijous per part del sector educatiu "podria acostar-se al 50%".

Així ho ha avançat Font en declaracions als mitjans per fer una valoració del seguiment de la jornada de vaga, que ha qualificat de molt important.

"La incidència, sense dades definitives, estaria fins i tot per sobre de la que vam tenir el 8 de novembre --del 2017--, quuan la van secundar 30.000 docents de la pública i 6.000 de la privada", ha assegurat.

Font ha recordat que en l'última que va participar el sector, el 29 de novembre del 2018, la incidència va ser de 16.000 docents, i ha remarcat el seguiment que ha tingut la jornada d'aquest dijous.

"També cal ressaltar que la vaga d'estudiants ha tingut un èxit notable en alguns instituts, molt superior a la del professorat i amb un seguiment massiu", ha afegit.

Mig miler de persones es concentren a Tortosa per exigir els drets socials i polítics dels catalans

"Vivim aquest moment com un renaixement de la força de mobilització de tot un poble, que ha estat un any i mig una mica sota paràlisi condicionada per repressió, la presó, l'exili i la injustícia. A Catalunya i les Terres de l'Ebre es demostra que no tenim por i que no ens faran callar amb la repressió, únicament exercint el dret a l'autodeterminació", ha declarat a la finalització de la protesta el representant d'USTEC-STEs, Pau Ureña, mostrant la seva satisfacció pel seguiment de la vaga general. Segons ha precisat, en molts centres educatius del territori ha superat el 50% i d'altres estan buits.En la concentració també s'han vist estudiants que han secundat la convocatòria.

Estudiants catalans convoquen una manifestació aquest dijous per "buidar les aules"

La vaga del 21F tindrà mobilitzacions a les quatre capitals de província i a Tortosa

AMP.- Milers de persones es manifesten a Barcelona pels drets i contra el judici

AMPLIACIÓ:Un miler de persones i trenta tractors es manifesten a Figueres per la vaga al crit de "llibertat presos polítics"

Per la seva banda, la representant del sindicat USTEC-STEs, ha recordat la vulneració de drets i les càrregues policials durant l'1-O. També han fet una crida a tota la comunitat educativa perquè doni suport a l'escola catalana davant les "amenaces dels hereus que ja es van carregar l'escola republicana, que van assassinar mestres i van omplir les aules de símbols feixistes, fotos de Franco i crucifixos". I ha afegit "tots aquests ens estan acusant d'adoctrinar però el que fem és exercir la llibertat de càtedra i la professionalitat".

La Generalitat haurà de pagar 1,2 milions a Santa Perpètua per subvencions a guarderies

linia verda

la vanguardia

Un 60% de los centros escolares de Girona secundan la huelga, según USTEC

Un 60 por ciento de los centros escolares de Girona secundan la huelga general convocada este jueves en Cataluña en protesta por el juicio del "procés", según informa el sindicato USTEC-STEs.

En infantil y primaria, el seguimiento es de un 65 por ciento, mientras que en secundaria baja a un 48,03 y en uno de cada seis centros sólo se prestan servicios mínimos.

Ademas, en Olot se ha suspendido el transporte escolar en cuatro centros por las afectaciones al tráfico en el marco de las protestas.

La Universidad de Girona ha confirmado que, en su caso, masivamente se secunda la huelga a la espera de ofrecer porcentajes a lo largo de la jornada.

La Intersindical aspira a una protesta masiva durante la huelga general del 21 de febrero

También Ramon Font, portavoz nacional de Ustec-STEs, mayoritario en el ámbito de la educación, ha reclamado el apoyo de la ciudadanía: “Creo que todo el mundo entiende que el jueves no podemos fallar. Si esta huelga sale mal, entendemos todos qué implica y creo que deben encontrarse con un pueblo alegre y combativo”. Aun así, ha expresado su optimismo y ha aseverado que habrá una incidencia muy alta en los centros educativos.

Huelga General en Catalunya: Resumen de la manifestación hoy, en Barcelona (21-2-19)

21:24: El portavoz de USTEC, Ramon Font, ha afirmado que el catalán es un "pilar de la cohesión social" y ha denunciado que haya quien quiera eliminar la inmersión lingüística en las aulas, y ha avisado: "Se harán las huelgas que haga falta".

19:32: Ramon Font del sindicato Ustec ha dicho que "continuaremos hablando de política en las aulas. Y volveremos a hacer huelga cuando nos digan que tenemos que hacerla".

Estudiantes catalanes convocan una manifestación este jueves para "vaciar las aulas"

linia verda

vilawebcreative commons

9.000 persones es concentren a la seu de la Generalitat a Girona- VilaWeb

Un 60 per cent dels centres escolars de Girona secunden la vaga del 21 de febrer, segons que informa el sindicat USTEC-STEs. A infantil i primària, el seguiment és d’un 65 per cent, mentre que en secundària baixa a un 48,03 i en un de cada sis centres només es presten serveis mínims. A més, a Olot s’ha suspès el transport escolar a quatre centres per les afectacions al trànsit en el marc de les protestes. La Universitat de Girona ha confirmat que, en el seu cas, massivament se secunda la vaga en espera d’oferir percentatges al llarg de la jornada.

[DIRECTE] Vaga 21 de febrer: manifestacions i talls de carreteres - VilaWeb

Hi intervé també Ramon Font, portaveu del sindicat USTEC: 'Volen liquidar la immersió lingüística. Nosaltres farem tantes vagues com calgui.'

La indignació pel judici converteix la vaga general en un èxit - VilaWeb

Un dels sindicats que sí que donava suport a la protesta, la USTEC, va dir que el seguiment de la vaga a l’ensenyament públic havia estat d’un 50%.

Les organitzacions convocants remarquen que la incidència s'apropa al 50% als centres educatius - VilaWeb

Concentració a Perpinyà per a exigir una Oficina Pública de la Llengua Catalana - VilaWeb

linia verda

20 minutoscreative commons

Entidades y partidos llaman a manifestarse masivamente en Madrid el 16 de marzo contra el juicio

El portavoz de USTEC, Ramon Font, ha afirmado que el catalán es un "pilar de la cohesión social" y ha denunciado que haya quien quiera eliminar la inmersión lingüística en las aulas, y ha avisado: "Se harán las huelgas que haga falta".

linia verda

raco catalacreative commons

Digitalitzen les publicacions de Política Lingüística des de l'any 1986 fins al 2005 - Racó Català

linia verda

ined21 creative commons

CREATIVIDADES - INED21

LA INNOVACIÓN ESTÁ EN LAS PERSONAS - INED21

INTERNET EN EL AULA: CLAVES PARA UNA GESTIÓN SEGURA - INED21

LA RADIO ESCOLAR PROTAGONISTA DEL #APRENDIZAJE - INED21

linia verda

publico

Huelga en Catalunya: "Niño, si viene un piquete baja la persiana" | Público

linia verda

agencia efe

Sindicatos convocantes de la huelga afirman que tiene una alta incidencia | Economía | Agencia EFE

Según el portavoz nacional de USTEC, Ramon Font, la incidencia "ha sido muy alta en el sistema educativo, por encima incluso de la huelga que tuvimos el pasado 8 de noviembre de 2017, que fue secundada por unos 30.000 docentes en la pública y 6.000 en la privada".

"En la enseñanza secundaria, en los institutos, hemos visto que la huelga de estudiantes ha sido muy secundada, y que en muchos lugares es superior incluso a la del profesorado", ha precisado, antes de apuntar como porcentaje global de seguimiento aproximado de un 50 por ciento.

linia verda

abc

Ustec-Stes cifra en 50% el seguimiento de la huelga [vídeo]

linia verda

el mundo

Educación promete 84 nuevas aulas el próximo curso sin concretar cuáles suprimirá | Comunidad Valenciana

linia verda

el periodico

Vaga general Catalunya 2019: Punxada de la vaga independentista

Malgrat que la central convocant i el sindicat majoritari d’ensenyament USTEC hagin insistit que l’argumentari de la jornada se centrava en un clamor per la derogació de la reforma laboral que compleix set anys, els carrers es van tenyir d’estelades i llaços grocs sostinguts a l’aire, acompanyats per crits contra la vista al Tribunal Suprem i en favor de l’excarceració de nou dels dotze acusats. De fet, van fer coincidir la convocatòria amb l’arrencada del judici, ja que l’aturada es va registrar per al 7 de febrer però es va ajornar per adaptar-la al calendari de l’alt tribunal. 

Dins d’aquest, únicament va rebre el recolzament explícit i actiu de l’USTEC, una central amb forta presència en escoles, instituts i universitats. A l’ensenyament el seguiment va ser del 27,9%, inferior al 34% registrat el 3 d’octubre del 2017.

El sobiranisme, a la vaga general

El sector en què es preveu més impacte és en l’educatiu, ja que l’aturada la secunda l’USTEC –el sindicat majoritari d’ensenyament–.

El soberanismo, a la huelga general

El sector en el que se prevé mayor impacto es en el educativo, ya que secunda el paro la USTEC -el sindicato mayoritario de enseñanza-.

La nueva FP de Catalunya echa (por fin) a andar

Esplugues pone en marcha una prueba piloto de tutorías personalizadas

linia verda

llibertatcreative commons

USTEC·STEs dóna suport i fa una crida a participar en la Vaga General

Davant la convocatòria de vaga general del 21 de febrer, amb una agenda reivindicativa (derogació de la reforma laboral, salari mínim a Catalunya de 1.200 € mensuals, recuperació de les lleis socials aturades pel TC, igualtat de gènere als centres de treball i un model de funció pública de qualitat) que compartim plenament, des d'USTEC·STEs hi donem suport i cridem a participar-hi.

Aquesta vaga compta, a més, amb el suport de diverses entitats cíviques representatives de la pluralitat del país en un moment en el qual cal revertir totes les retallades tant laborals, com socials, com de manera molt preocupant dels drets civils més elementals.

En concret a les escoles catalanes fa temps que patim acusacions injustificades d'adoctrinament i contra el model de consens de la immersió lingüística que pateix nous atacs amb sentències judicials i dubtosos informes.

Atesa la nostra ideosincràcia com a sindicat compromès amb el conjunt de treballadors i treballadores, així com amb els valors d’una democràcia cada vegada més assetjada per la deriva involutiva que estem vivint, no podem restar indiferents, i per tant, d’acord amb els diversos acords presos pels òrgans nacionals, expressem el nostre suport a l’esmentada convocatòria i convidem al conjunt de professionals dels centres educatius a participar-hi, i també a les mobilitzacions pacífiques que es puguin desenvolupar.

linia vermella

diari de girona

Vaga general 21-F: Ustec·Stes xifra en un 60,3% el seguiment de la vaga al sector educatiu no universitari de Girona - Diari de Girona

Ustec·Stes xifra en un 60,3% el seguiment de la vaga general al sector educatiu públic no universitari.

El sindicat assegura que en molts centres només hi ha hagut serveis mínims.

Aquestes dades corresponen, diu el sindicat, al 18% dels centres del sector educatiu públic no universitari dels Serveis Territorials de Girona.

Als centres d'infantil i primària hi ha hagut un seguiment del 65% i als de secundària, del 48.03%.

El sindicat destaca que entre els aspectes més destacables de la jornada de vaga general hi ha que "un important nombre de centres on només hi ha serveis mínims (almenys un de cada sis centres)". I Ustec-Stes també remarca que en molts centres hi havia poc alumnat.

El departament de Treball, Afers Socials i Famílies assegura que a tot Catalunya, en l'àmbit de l'Ensenyament ha estat del 28,64% i al sector universitari, del 67,45%.

En directe: Vaga del 21-F - Diari de Girona

Ustec·Stes xifra en un 60,3% el seguiment de la vaga general al sector educatiu públic no universitari. El sindicat assegura que en molts centres només hi ha hagut serveis mínims.

A nivell sindical, ha rebut el suport del sindicat majoritari en el món de l'educació, USTEC i els sindicats d'estudiants. La vaga es presenta sota el lema «L'autodeterminació no és delicte. 21 de febrer, vaga general. Aturem-ho tot».

Vaga general a les escoles - Diari de Girona

Vaga feminista del 8 de març: Informació, aturades i manifestacions - Diari de Girona

Reparteixen 600 llibres a escoles i instituts gironins per difondre el llenguatge mèdic - Diari de Girona

linia vermella

USTEC·STEs (IAC) és membre i part cofundadora de la IAC (Intersindical Alternativa de Catalunya):

iac**

Manifest «Davant la retallada de drets civils, polítics i socials: Tombem el règim» – Intersindical Alternativa de Catalunya

linia vermella

stes intersindical**

La Ley de reversión de los recortes educativos, aprobada ayer por el Congreso de los Diputados, deja en el aire la recuperación del horario lectivo del profesorado - STEs Intersindical

linia vermella

stpv **

La Conselleria fa públic l’arranjament escolar provisional | STEPV

STEPV dóna el seu total suport al projecte educatiu l’Escola Canta | STEPV

Constitució de la nova Junta de Personal Docent no Universitari de València | STEPV

La Conselleria tanca la negociació del ROF d’Infantil i Primària | STEPV

STEs-i critica que no s'haja abordat una reforma més profunda que millore la qualitat de l'escola pública | STEPV

linia vermella

gencat**

Comunicat del Departament d'Educació sobre la jornada de vaga convocada per sindicats d'alumnes - Sala de premsa. Generalitat de Catalunya (21-2-19)

El 9è Congrés d'Educació i Entorn se centrarà en la transformació educativa, xarxes i lideratge pedagògic - Sala de premsa. Generalitat de Catalunya

Lloret començarà el curs 2019-2020 amb un nou institut - Sala de premsa.

Generalitat de Catalunya Educació - Sala de premsa. Generalitat de Catalunya

Educació rep el Premi Josep Anselm Clavé del Cant Coral per la de creació del títol de Tècniques de Direcció Coral - Sala de premsa. Generalitat de Catalunya

El conseller d'Educació anuncia l'ampliació de diversos instituts al Baix Llobregat Nord - Sala de premsa. Generalitat de Catalunya

linia vermella

el punt avui

Salt proposa un nou centre educatiu davant La Farga | G. Pladeveya | salt | Política | El Punt Avui

linia vermella

ara cat

Milers de persones es manifesten a Barcelona per tancar la vaga del 21-F: "No podem tolerar més repressió"

Ramon Font, representant del sindicat educatiu USTEC, ha denunciat les acusacions per adoctrinament de les aules i ha agraït els 31.000 docents que han fet vaga. "No ens passaran per sobre", ha dit, i citant al president d'Òmnium, Jordi Cuixart, ha afirmat que "com menys por tinguem a l'Estat menys poder tindrà". 

Àngels Massip (USTEC) ha fet el discurs més social, ja que la convocatòria oficial de la vaga era en contra de la reforma laboral aprovada pel PP. Així, ha recordat que quan el president espanyol, Pedro Sánchez, va arribar a la Moncloa es va comprometre a derogar-la i encara no ho ha fet. "Estem preparats per mobilitzar-nos tal com calgui. L'etapa de resignació ha quedat enrere", ha afirmat. En el sentit més polític, ha demanat que que "es deixi de jutjar ja el poble de Catalunya": "Només acceptarem una absolució com a sentència del Tribunal Suprem".  

Vaga més seguida al comerç i poc a la indústria

La vaga política, una eina eficient?

linia vermella

ara balears

Docents i sindicats condemnen les crítiques al professor del CEIP Can Raspalls acusat de desprestigiar el castellà

linia vermella

regio7

Manresa viu una manifestació massiva contra el judici als líders independentistes - Regió7 :: El Diari de la Catalunya Central

La dirigent sindical de la Ustec Ester Plans va ser l'encarregada de llegir el manifest, que es va repetir en diverses ocasions perquè tothom el pogués escoltar. Va denunciar la «repressió» de l'Estat espanyol i la «retallada de drets civils, socials i polítics». «La dissidència es criminalitza i s'empresona», va afirmar.

També va alertar de l'auge de l'extrema dreta, «que mai no ha marxat», i va recordar que la vaga general és un dels instruments més poderosos «per fer sentir la nostra veu en tots els àmbits de la societat». Finalment va dir que «tenim dret a l'autodeterminació i a la plena sobirania».

Els vaguistes tanquen el dia amb una crida a l´acció del 16-M a Madrid - Regió7 :: El Diari de la Catalunya Central

El portaveu d'USTEC, Ramon Font, va xifrar l'assistència a la manifestació al passeig de Gràcia en 200.000 persones –«no ens passaran per sobre»-, una xifra que dista de les 40.000 persones que va calcular la Guàrdia Urbana. Durant la intervenció, Font va reivindicar el debat polític a l'aula i el català com a eina de cohesió.

Catalunya viu avui una vaga general atípica sense el suport dels sindicats majoritaris - Regió7 :: El Diari de la Catalunya Central

Fins ara, la convocatòria, que s'emmarca en un context de mobilitzacions per protestar pel judici del procés, ha estat abonada, des de l'àmbit sindical, per USTEC, majoritari en l'educació obligatòria, la CGT i els sindicats d'estudiants.

Igualada omple la plaça de l´Ajuntament contra els empresonaments a polítics de l´anterior govern - Regió7 :: El Diari de la Catalunya Central

On s'ha agraït el suport i presència del Sindicat d'Ensenyament USTEC Anoia.

La «Manresada» aplega 1000 alumnes de secundària de la Catalunya Central - Regió7 :: El Diari de la Catalunya Central

L´exprofessor dels claretians de Sallent acusat d´abusos opta per fer silenci - Regió7 :: El Diari de la Catalunya Central

linia vermella

catalunya press

La vaga independentista punxa però els CDR aconsegueixen realitzar alguns talls de circulació

Mentre que el portaveu de UstecStes, Ramon Font, ha afirmat que la incidència ha estat molt alta, i ha sostingut que els docents "no tenen por" i parlaran de política a les classes.

Els grans sindicats no secunden la vaga independentista d'aquest dijous

Los grandes sindicatos no secundan la huelga independentista de este jueves

linia vermella

tve

Juicio del 'procés': La huelga general en Cataluña se salda con tres detenidos y un seguimiento desigual - RTVE.es

En primera línea de la marcha se han situado representantes sindicales como Carles Sastre (Intersindical-CSC) o Ramon Font (Ustec), además de Tito Álvarez, cara visible de las protestas del sector del taxi en Barcelona.

linia vermella

Vaga 8 Març 2019: Com serà la vaga feminista? | betevé

linia vermella

ALTRES NOTÍCIES (del 18 al 25-2-19):

Empordà: El sindicat majoritari de l´ensenyament crida a participar en la vaga general del 21 de febrer - Empordà

El sindicat majoritari de l'ensenyament, USTEC-STEs, ha fet una crida a participar en la vaga general del 21 de febrer. L'entitat recorda l'agenda reivindicativa dels convocants, la intersindical-CSC, que passa per la derogació de la reforma laboral o per la demanda que el salari mínim pugi fins als 1.200 euros mensuals a Catalunya.

I a més afirma que l'aturada compta amb el suport de diverses entitats cíviques "representatives de la pluralitat del país" en un moment en el qual "cal revertir" les "retallades" laborals, socials i "de manera molt preocupant, dels drets civils més elementals". En aquest sentit, el sindicat recorda les "acusacions injustificades d'adoctrinament" a les escoles catalanes o contra el model d'immersió lingüística.

Finalment, USTEC-STEs també ha cridat a participar aquest dissabte a la manifestació que tindrà lloc a Barcelona amb el lema 'L'autodeterminació no és delicte'.

Anoia Diari: La vaga té un seguiment "desigual" segons la UEA però frega el 50% al sector serveis

Les dades del seguiment al sector serveis indiquen assenyalen vora el 50%. Segons USTEC-STEs, als centres d'ensenyament, al migdia, el seguiment era del 45%. En el transport escolar, hi havia serveis mínims. Al centre d'Igualada, la majoria de comerços han tancat aquest matí, abans de la manifestació.

Radio Calella Televisió: Més de 400 persones s’han manifestat pels carrers de Calella amb el lema “Sense drets no hi ha llibertats” | Ràdio Calella Televisió

En arribar a la Plaça de l’Ajuntament, han pres la paraula els representants dels sindicats. Per part de l’USTEC-STEs, el sindicat majoritari de l’ensenyament públic, Mar Pijoan, ha denunciat l’acarnissament de la repressió contra el professorat.

"Sembla mentida que avui ens haguem de trobar aquí per defensar drets tan bàsics com el poder sortir a les urnes, votar, preservar les aules o parlar català. Parlar a classe de tot allò que està passant. Perquè tenim mestres denunciats per parlar del què va passar el dia de les votacions. Tenim al nostre portaveu denunciat per dir que faria un acte de desobediència si se’ns obligués a donar classes en castellà. És molt trist que ens haguem de trobar avui per defensar drets com aquests i per demanar la llibertat de gent que simplement volia defensar el mandat dels ciutadans de Catalunya."

Radio Calella Televisió: La manifestació de l’Alt Maresme per la vaga general es farà a Calella | Ràdio Calella Televisió (20-2-19)

El comitè de vaga de l’Alt Maresme ha convocat per demà a les dotze del migdia una manifestació a la Plaça Catalunya de Calella amb el lema “L’autodeterminació no és delicte”. Ramon Font, membre del comitè i portaveu d’USTEC-STEs, el sindicat majoritari de l’ensenyament públic a Catalunya, ha cridat a tots els altmaresmencs a secundar la vaga, mobilitzar-se i convertir la jornada en una aturada de país com va passar el 3 d’octubre en resposta a la violència policial durant el referèndum.

Font ha dit a l’Info Migdia que el 3 d’octubre és un llistó molt alt perquè va produir-se la mobilització més important dels últims 80 anys.

El 3 d’octubre la gent va veure que la vaga era laboral però tenia motivacions polítiques per secundar-la, i nosaltres no podem controlar-ho això. El poble català respondrà perquè entén perfectament no ens podem permetre mostres de feblesa davant l’embat repressiu de l’Estat (…) Volen un poble agenollat i el que han de trobar és un poble viu, alegre i combatiu. Demà ens hi juguem massa com per anar a treballar i consumir com un dia normal.

El comitè de vaga de l’Alt Maresme crida a tots els veïns del nord de la comarca a participar de la mobilització que es farà al migdia a Calella, i desplaçar-se a la tarda a Barcelona, on es farà la manifestació unitària.

Font ha recordat que tothom té dret a secundar-la i ha explicat què comporta a nivell salarial.

El dret a vaga és un dret fonamental i qualsevol pot fer-la, en qualsevol empresa. Dijous no és un dia per anar a treballar i això s’ha de respectar. El que sí que es perd és el dret a cobrar el dia aquell i el proporcional de pagues extres. Allò que diuen que et descompten 100 euros és si en guanyes 2.000 euros.

Radio Calella Televisió: [Àudio] [La Ciutat] Ramon Font (Comitè de Vaga): “Som optimistes i creiem que la incidència és molt alta” | Ràdio Calella Televisió

Ramon Font, membre del comitè de vaga i portaveu d’USTEC-STEs, el sindicat majoritari de l’ensenyament públic a Catalunya,es mostrava aquest matí a primera hora optimista pel que fa al seguiment de la jornada de vaga convocada avui i creu que tindrà un incidència molt alta. Font ha apuntat que un dels sectors on creu que hi ha més seguiment és a l’ensenyament, que ha Calella ha estat important.

Font ha aprofitat l’entrevista al programa La Ciutat de Ràdio Calella TV per fer una crida perquè la gent de l’Alt Maresme es concentrés aquest migdia a les dotze a la plaça Catalunya de Calella i es manifestés fin a la plaça de l’ajuntament de la nostra ciutat.

El portaveu sindical ha recordat que la vaga no és solament pel judici als presos polítics catalans sinó que també hi ha altres raons socials de pes per secundar-la com uns serveis públics de qualitat, la derogació de la reforma laboral o l’amenaça als drets civils. Una vaga convocada per la Intersindical-SCS.

Font ha convidat a tothom a participar aquesta tarda a les sis a la manifestació unitària que tindrà lloc pels carrers de Barcelona i que té el seu punt d’origen als Jardinets de Gràcia.

Ona Bagés: Més de 10.000 persones es manifesten a Manresa amb motiu de la vaga general del 21-F i qualifiquen de farsa el judici de l'1-O - Ona Bages Ona Bages

Als Jutjats de Manresa un cordó policial format per antiavalots dels Mossos d’Esquadra ha contingut els manifestants a 100 metres dels jutjats. Allà, Ester Plans del sindicat USTEC STEs ha llegit el manifest, però prèviament ha fet declaracions a Ona Bages: “La gent segueix mobilitzada i té ganes de denunciar tot el que està passant, i quan veiem el judici se’ns posa la pell de gallina quan anem escoltant les persones a qui apreciem estimem i a qui hem votat. No es pot permetre, no es pot permetre tot aquest judici farsa i tot aquest procés tant dolorós”. Plans ha destacat que un 70% del professorat de Catalunya ha fet vaga i que la vaga ha estat més efectiva en escoles que en instituts. Ha afegit que el col·lectiu docent està enfadat per la retallada de llibertats d’aquest judici farsa.

El manifest que ha llegit Plans ha destacat el perillós avançament de les dretes, lligat amb el record de les èpoques més autoritàries del franquisme i de l’autoritarisme. S’han fet diverses lectures perquè el manifest arribés a tots els concentrats, que per espai no podien accedir al carrer Arbonés. Algun individu ha llençat ous a un furgó dels Mossos d’Esquadra, però a part d’això no hi ha hagut cap incident destacat.

Ona Bagés: Entrevista a Joan Casserres i Ester Plans sobre la vaga general - Ona Bages Ona Bages (Audio. Ha partir del minut 8:30 fins el 17:00)

Radio Calella Televisió: El portaveu d’USTEC-STEs i membre del comitè de vaga de l’Alt Maresme explica a l’Info Migdia quina mobilització hi ha convocada per demà, 21 de febrer.

El portaveu d’USTEC-STEs i membre del comitè de vaga de l’Alt Maresme explica a l’Info Migdia quina mobilització hi ha convocada per demà, 21 de febrer.

Infolibre: Miles de personas se manifiestan en Barcelona por los derechos y contra el juicio del 1-O

Ustec·Stes

El portavoz de Ustec·Stes, Ramon Font, ha agradecido el compromiso de los manifestantes y de los docentes que han seguido la huelga: "No nos pasarán por encima. Hoy lo hemos demostrado".

Ha acusado al Estado de querer acabar con la inmersión lingüística y el catalán en la escuela, que ha definido como un "elemento imprescindible de cohesión social".

Además, ha asegurado que continuarán movilizándose y convocando huelgas para defender los derechos y libertades: "No tenemos miedo. Cuanto menos miedo tengamos, menos poder tendrán".

Radio Olot: Convoquen una manifestació a Olot durant la vaga del 21-F - Ràdio Olot

El portaveu nacional del sindicat USTEC, Ramon Font, diu que aquesta vaga ha de ser un èxit. (audio)

Empordà: La protesta per la vaga a Figueres ha reunit unes 1.500 persones, segons la Guàrdia Urbana - Empordà

Laia Rispau, del sindicat USTEC.

Empordà: El sobiranisme crida a manifestar-se de forma massiva a Madrid el 16-M - Empordà

El portaveu d'Ustec · Stes, Ramon Font, va agrair el compromís dels manifestants i dels docents que han seguit la vaga: «No ens passaran per sobre. Avui ho hem demostrat».

Cope: Miles de personas se manifiestan en Cataluña como cierre de la huelga general - España - COPE

El portavoz de USTEC, Ramon Font, ha afirmado que el catalán es un "pilar de la cohesión social" y ha denunciado que haya quien quiera eliminar la inmersión lingüística en las aulas, y ha avisado: "Se harán las huelgas que haga falta".

OK Diario: Huelga Cataluña: Unas 13.000 personas acuden a la concentración en Barcelona por la huelga

Mientras que el portavoz de Ustec·Stes, Ramon Font, ha afirmado que la incidencia ha sido muy alta, y ha sostenido que los docentes “no tienen miedo” y hablarán de política en las clases.

Lleida Diari: Els sindicats de la vaga del 21-F organitzen mobilitzacions a Lleida | Lleida Diari.cat

No es pot fallar, diu el portaveu nacional d'USTEC

En el món acadèmic, el portaveu nacional d'USTEC, Ramon Font, ha dit que dijous no es pot «fallar». «Volen un poble agenollat i s'han de trobar un poble alegre i combatiu», ha assegurat Font d'una convocatòria de la qual són «optimistes» perquè s'està treballant en «molts centres amb serveis mínims». «Pensem que hi haurà una incidència de la vaga molt alta», ha reblat. Per la seva banda, el Govern de la Generalitat ha suspès la seva «agenda política pública" per al dijous 21 de febrer.

Diari Més: Los sindicatos de la huelga del 21-F anuncian movilizaciones «descentralizadas» por todo el territorio

En el mundo académico, el portavoz nacional de USTEC, Ramon Font, ha dicho que el jueves no se puede «fallar». «Quieren un pueblo arrodillado y se tienen que encontrar un pueblo alegres y combativos», ha asegurado Font de una convocatoria de la cual son «optimistas» porque se está trabajando en «muchos centros con servicios mínimos». «Pensamos que habrá una incidencia de la huelga muy alta», ha remachado.

Cope: Unos 40.000 manifestantes en Barcelona según la Urbana y 200.000 según los organizadores - España - COPE

El Nacional: Protesta en Perpinyà por el bloqueo francés a la oficina del catalán

El Nacional: La protesta contra la "farsa" judicial llena la plaza Universitat

Tarragona Digital: Universitat internacional: 1.400 estudiants xinesos han passat per la URV | TarragonaDigital.com

Diario 16: Miles de personas se manifiestan contra el juicio del 'Procés' y por la huelga general - Diario16

Girona Notícies: Tossa signa un conveni amb Ensenyament perquè els alumnes de l'institut realitzin serveis comunitaris

Diari Balears: L'STEI dóna suport als centres denunciats pel seu ensenyament en català

Diari Balears: Mallorca s'omple de cartells amb els '1.000 motius' per fer la vaga feminista el 8M

Diari Balears: Molts de joves no reconeixen les violències masclistes, com la cessió de contrasenyes

dona ustec vaga

linia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra

 

mitjans de comunicacio

linia negra Recull de tots els mitjans de comunicació de la secció "Premsa" linia negra

eldiario escreative commons

linia verda

directacreative commons

linia verda

vilawebcreative commons

linia verda

criticcreative commons

linia verda

la mareacreative commons

linia verda

kaosenlaredcreative commons

linia verda

diagonal periodicocreative commons

linia verda

20 minutoscreative commons

linia verda

el diari de educaciocreative commons

linia verda

diario educacióncreative commons

linia verda

llibertatcreative commons

linia verda

raco catalacreative commons

linia verda

nacio digitalcreative commons

linia verda

nacio bergueda creative commons

linia verda

directe creative commons

linia verda

ined21 creative commons

linia verda

insurgente

linia verda

publico

linia verda

public

linia verda

europa press

linia verda

campus vivo

linia verda

agencia efe

linia verda

el confidencial

linia verda

el pais

linia verda

la informacion

linia verda

el huffington post

linia verda

abc

linia verda

el mundo

linia verda

el periodico

linia verda

cuadernos

linia verda

educacion 3

linia verda

aprendemas

linia verda

el economista

linia verda

diari del treball

linia verda

linia verda

cadena ser

linia verda

radio 4

linia verda

USTEC·STEs (IAC) és membre i part cofundadora de la IAC (Intersindical Alternativa de Catalunya):

iac**

linia vermella

stes intersindical**

linia vermella

stpv **

linia vermella

stei**

linia vermella

gencat**

linia vermella

mecd**

linia vermella

la vanguardia

linia vermella

tot lleida

linia vermella

lleida al minut

linia vermella

hola lleida

linia vermella

ua1

linia vermella

diari tarragona

linia vermella

diari de girona

linia vermella

fem girona

linia vermella

ara girona

linia vermella

el punt avui

linia vermella

ara cat

linia vermella

ara balears

linia vermella

el nou

linia vermella

regio7

linia vermella

segre

linia vermella

catalunya press

linia vermella

isabadell

linia vermella

catalonia today

linia vermella

triangle

linia vermella

la tele catcreative commons

linia vermella

aldia

linia vermella

linia vermella

catalunya radio

linia vermella

rac 1

linia vermella

8tv

linia vermella

tv3

linia vermella

la sexta

linia vermella

cuatro

linia vermella

tve

linia vermella

telecinco

linia vermella

atena 3

linia vermella

atena 3

linia vermella

linia vermella

 

ALTRES MITJANS

1) Mitjans de Catalunya:

fletxa verdaSocial.cat. Acció Social a Catalunya

linia negra

fletxa verda Radio Sabadell [Sabadell]

linia negra

fletxa verda EbreExprés [Ebre]

linia negra

fletxa verda AlDia.cat [Catalunya]

linia negra

fletxa verdaNúvol. El digital de cultura

linia negra

fletxa verdaComunicació 21

linia negra

fletxa verda Hola Lleida [Lleida]

linia negra

fletxa verdaXip/tv

linia negra

fletxa verda Empordà [Empordà]

linia negra

fletxa verda Radio Sabadell [Sabadell]

linia negra

fletxa verda Via Empresa

linia negra

fletxa verda Tot Sant Cugat [Sant Cugat]

linia negra

fletxa verdaSocial.cat. Acció Social a Catalunya

linia negra

fletxa verdaDiari Català

linia negra

fletxa verda EbreExprés [Ebre]

linia negra

fletxa verda Radio Rubí

linia negra

fletxa verda Tot Lleida

linia negra

fletxa verdalliureimillor.cat

linia negra

fletxa verda Rosa Sensat

linia negra

fletxa verda Diari de Vilanova

linia negra

fletxa verdaLleida diari

linia negra

fletxa verda Catalunya plural

linia negra

fletxa verda Indymedia Barcelona [Barcelona]

linia verda

fletxa verda SICOM. Solidaritat i comunicació

linia verda

fletxa verda ACN. Agencia Catalana de Noticies

linia verda

fletxa verda DiarioSitges [Sitges]

linia verda

fletxa verda Social.cat. Acció social a Catalunya

linia verda

fletxa verda La vila [Salou]

linia verda

fletxa verda Anoia diari [Anoia]

linia verda

fletxa verda El Temps

linia verda

fletxa verda Diari de Terrassa [Terrassa]

linia verda

fletxa verdaDiari Més [Reus]

linia verda

fletxa verda DiarioSitges [Sitges]

linia verda

fletxa verda Lliure i millor.cat

linia verda

fletxa verda Indymedia Barcelona [Barcelona]

linia verda

fletxa verda SICOM. Solidaritat i comunicació

linia verda

fletxa verda ACN. Agencia Catalana de Noticies

linia verda

fletxa verda Valls Diari [Valls]

linia verda

fletxa verda Mèdia.cat

linia verda

fletxa verda Cerdanyola.info [Cerdanyola]

linia verda

fletxa verdaTele Ponent:

linia verda

fletxa verdaRàdio Terra

linia verda

fletxa verda Ràdio Premià de Mar

linia verda

fletxa verdaRTV Vilafranca:

linia verda

fletxa verda 15MbcnTv [Barcelona]

linia vermella

fletxa verda Comunicació 21

linia vermella

fletxa verda FAVB Fed. d'associacions veins/es de Barcelona

linia vermella

fletxa verda El Plural [Andalucía i Catalunya]

linia vermella

fletxa verdaDiari Català

linia vermella

fletxa verdaAnoia diari [Anoia]

linia vermella

fletxa verda Bon dia (Lleida)

linia vermella

fletxa verdaTerrassa digital [Terrassa]

linia vermella

fletxa verda Lleida.com [Lleida]

linia vermella

fletxa verda Ebre Digital

linia vermella

fletxa verda AlDia.cat [Catalunya]

Contadorlinia vermella

fletxa verda El Plural [Andalucía i Catalunya]

linia vermella

fletxa verda 15MbcnTv [Barcelona]

linia vermella

fletxa verda ContraInfo.cat [Mallorca]

linia vermella

fletxa verda FAVB. F. d'associacions veins/es de Barcelona

linia vermella

fletxa verdaGirona notícies

linia vermella

fletxa verda marfanta.com

linia vermella

fletxa verda Radio Calella [Calella]

linia vermella

fletxa verda El Nacional

linia vermella

fletxa verda Cat Zona

linia vermella

fletxa verda Núvol

linia vermella

fletxa verdaRàdio Olot

 

 

2) Mitjans de la resta dels Països Catalans:

fletxa verda Levante-EMV [País Valencià]

linia negra

fletxa verdaLa Opinión de Torrent [Torrent]

linia negra

fletxa verda La veu [País Valencià]

linia negra

fletxa verdaMallorca Zeitung [Mallorca]

linia negra

fletxa verda Nou Diari [Eivissa i Formentera]

linia negra

fletxa verda Diario Información (Alacant)

linia negra

 

fletxa verdaLas Provincias [País Valencià]

linia verda

fletxa verda Periódico Santa Pola [Santa Pola]

linia verda

fletxa verdaNúvol digital

linia verda

fletxa verdaDiario de Ibiza [Eivissa]

linia verda

fletxa verda d Balears

linia verda

fletxa verda Ràdio Mallorca

linia verda

 

fletxa verdaLa Verdad [Múrcia y Alicante]

linia vermella

fletxa verda Información.es [Alacant]

linia vermella

fletxa verda DBalears [Illes Balears]

linia vermella

fletxa verdaDiario de Mallorca [Mallorca]

linia vermella

fletxa verda Mallorca diario

linia vermella

 

3) Mitjans de l'estat espanyol:

fletxa verda EcoRepublicano

linia negra

fletxa verda DisoPress. Agencia de prensa y difusión social

linia negra

fletxa verda InfoLibre. Información libre e independiente

linia negra

fletxa verda Viento Sur

linia negra

fletxa verda Terra

linia negra

fletxa verdaLibreRed

linia negra

fletxa verda DICYT. Difusión de la ciencia y la tecnología

linia negra

fletxa verda Magisterio*

linia negra

fletxa verda Expansión

linia negra

fletxa verda Tercera Información

linia negra

fletxa verda Agencia SINC

linia negra

fletxa verda El Comercio (Asturias)

linia negra

fletxa verda AndaluciaInformación [Andalucía]

linia negra

fletxa verdaDiario Sur [Andalucía]

linia negra

fletxa verdaDiario de Mallorca [Mallorca]

linia negra

fletxa verdaLa Opinión de Zamora [Zamora]

linia negra

fletxa verda Diario de Sevilla [Sevilla]

linia negra

fletxa verdaLa Nueva España [Asturias]

linia negra

fletxa verdaNaiz [Euskalerria]

linia negra

fletxa verda Diario de Soria [Soria]

linia negra

fletxa verda La Voz Digital [Cádiz]

linia negra

fletxa verda Diario de Cádiz [Cádiz]

linia negra

fletxa verda El Día [Islas Canarias]

linia negra

fletxa verda El Español

linia negra

fletxa verda El plural

linia negra

fletxa verda La bolsa

linia negra

fletxa verda La Cerca (Castilla La Mancha)

linia negra

fletxa verda Diario de León

linia negra

fletxa verdaDiario de noticias (Navarra)

linia negra

fletxa verda Kaos en la red

linia negra

fletxa verda Jornada

linia negra

fletxa verda Fotomovimiento. Testimonio fotográfico

linia verda

fletxa verda LaHaine.org. Proyecto de desobediencia inform.

linia verda

fletxa verda Nodo50.org. Contrainformación en red

linia verda

fletxa verda Cope

linia verda

fletxa verda DeCine21. Estrenos de cine

linia verda

fletxa verda España Notinent

linia verda

fletxa verdaPortal Clásico. Cult. clásica, historia y mitología

linia verda

fletxa verdaCinco Días. Diario de economía

linia verda

fletxa verda Mas 24

linia verda

fletxa verdaÚltimo cero

linia verda

fletxa verda Mundiario. Diario de análisis y opinión.

linia verda

fletxa verda Diario de Burgos [Burgos]

linia verda

fletxa verda El Norte de Castilla [Castilla y León]

linia verda

fletxa verdaFaro de Vigo [Vigo]

linia verda

fletxa verda La Opinión [Coruña]

linia verda

fletxa verda El Digital de Castilla y la Mancha [Castilla y la M]

linia verda

fletxa verdaAlbacete Abierto [Albacete]

linia verda

fletxa verda El Comercio [Asturias]

linia verda

fletxa verdaCanarias 7 [Islas Canarias]

linia verda

fletxa verdaSur.es [Málaga]

linia verda

fletxa verda El Correo [Bizkaia y Álava]

linia verda

fletxa verda La Gaceta de Salamanca [Salamanca]

linia verda

fletxa verda La Opinión de Málaga [Málaga]

linia verda

fletxa verda La Rioja

linia verda

fletxa verda estrella digital

linia verdafletxa verda Yahoo.es

linia verda

fletxa verda Periodista digital

linia verda

fletxa verda Diario de Córdoba

linia verda

fletxa verdaeitv.eus. (Euskadi)

fletxa verda La República

linia vermella

fletxa verda Madrilonia

linia vermella

fletxa verda Periodismo Humano

linia vermella

fletxa verda Nueva Tribuna

linia vermella

fletxa verda Nosotras.com

linia vermella

fletxa verdaOnda Cero

linia vermella

fletxa verda La Razón

linia vermella

fletxa verda Rebelión

linia vermella

fletxa verda Te Interesa

linia vermella

fletxa verda El Boletin. Diario de Actualidad y Finanzas

linia vermella

fletxa verda Asturias 24

linia vermella

fletxa verda clm24.es [Castilla la Mancha]

linia vermella

fletxa verda Hoy.es [Extremadura]

linia vermella

fletxa verda Andalucesdiario.es [Andalucía]

linia vermella

fletxa verdaLa Voz de Galicia [Galicia]

linia vermella

fletxa verda Madrid Actual [Madrid]

linia vermella

fletxa verdaILeón [León]

linia vermella

fletxa verdaEl Faro Digital [Ceuta y Melilla]

linia vermella

fletxa verda MadridPress [Madrid]

linia vermella

fletxa verda Diario de Navarra [Navarra]

linia vermella

fletxa verda Diario de León [León]

linia vermella

fletxa verda El Diario Vasco [Euskadi]

linia vermella

fletxa verdaBroadly

linia vermella

fletxa verdaLa crónica

linia vermella

fletxa verda Economia digital

linia vermella

fletxa verda La voz de Cádiz

linia vermella

fletxa verda Deia (Euskadi)

linia vermella

fletxa verda El obrero.es

linia vermella

fletxa verda Berria (Euskadi)

linia vermella

fletxa verda Crónica global

 

4) Mitjans de la resta del món:

fletxa verda La Tercera [Chile]

linia negra

fletxa verda Diario de México [México]

linia negra

fletxa verdaRunRunes [Venezuela]

linia verda

fletxa verda EdWeek [EEUU]

linia verda

fletxa verda Clarín [Argentina]

linia vermellafletxa verda La Nación (Argentina)

linia vermella

 

 

Llegenda:

*: Noticia per a subscriptors.

**: Altres: noticies d'altres sindicats, departament de premsa de l'administració, etc.

creative commons: Aquest mitjà publica els seus continguts sota una llicència Creative Commons.

USTEC·STEs IAC, Actualitzat:

25/02/2019 13:48 (31)