ustec

recull de premsa

linia negraDel 4 al 11-3-19 linia negra

diari del treball

Teresa Esteve (IAC): “reclamem que es faci una nova classificació professional perquè darrere de categories també s’amaguen discriminacions”

Teresa Esteve és mestra, té 33 anys i és secretària de la dona de la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), agrupació que té al seu si, entre altres sindicats, USTEC, d’ensenyament al qual pertany.

Què plantegeu des de la IAC per al 8 de març?

Nosaltres convoquem tothom a una vaga general feminista de 24 hores, vam ser el primer sindicat que el 14 de febrer vam presentar el preavís de l’aturada. La vaga és laboral i també de consum, de cures i d’àmbit ciutadà.

Com a sindicat quines coses es reivindiquen amb l’aturada que s’ha convocat?

Bàsicament són les que ha plantejat el moviment feminista. Un dels aspectes és la bretxa salarial, la diferència de salaris entre homes i dones. En aquest sentit reivindiquem que es faci una nova classificació professional perquè molts cops les diferències i discriminacions s’amaguen en suposades categories distintes que s’adjudiquen a homes o a dones. També reclamem la fi del dit sostre de vidre, que impedeix que les dones ascendeixin laboralment perquè, entre altres motius han de dedicar-se a tenir cura de les famílies i persones a càrrec seu.

També reclamem la desaparició de la discriminació en l’accés a l’ocupació, perquè veiem que cada cop més per aconseguir una feina tot es fa dependre d’entrevistes, cosa que fa el procés poc transparent, i a educació ho hem vist. Per tant, no demanen genèricament igualtat sinó que s’apliquin polítiques equitatives entre homes i dones.

L’any passat es van veure dues fases a la mobilització del 8 de març. Al matí més sindical i a la tarda més transversal i protagonitzada pels grups feministes. Com us coordineu des de la IAC amb el moviment feminista?

Les dones del sindicat també militem, naturalment, al moviment feminista. En aquesta relació la comunicació és constant i molts cops el que passa és que es posa a disposició del moviment feminista les eines de mobilització que tenen els sindicats. En tot cas pensem que es tracta de defensar els drets de les dones més enllà de les consignes dels partits polítics o fins i tot dels sindicats.

En el nostre cas ens coordinem des del primer dia amb els comitès de bari i de les diferents ciutats on hi som en l’àmbit individual, encara que també exercim internament als sindicats si en aquestes organitzacions hi ha algun element que mostri que hi pot haver discriminació cap a les dones.

La jornada acabarà amb manifestacions en pobles i ciutats, com ho heu organitzat des del sindicat i des del moviment feminista?

Hi ha una gran flexibilitat, per exemple, a Girona es faran dues manifestacions i a cada localitat, bàsicament a les demarcacions provincials es pretén fer una demostració potent. Barcelona tindrà només una manifestació a la tarda que estarà perfectament delimitada. En la marxa hi haurà un primer bloc no mixt, formada per dones, lesbianes i persones trans a la qual hi haurà només lemes i símbols feministes. Després hi haurà un segon bloc que serà mixt on hi haurà, si volen organitzacions sindicals i polítiques, pancartes i lemes de partit. En aquest sector hi podrà participar el conjunt de la ciutadania. El que s’ha decidit és que al davant de la manifestació hi hagi només el moviment feminista com a tal, perquè en alguna ocasió anterior, forma del que es va pactar vam veure que hi havia qui volia atorgar-se un protagonisme de tipus partidista.

Una última cosa, com us plantegen la jornada aquest any, precisament quan es donen circumstàncies com l’aparició amb força d’un partit directament antifeminista i el biaix en el mateix sentit dels grans partits conservadors.

La irrupció del Vox ens posa a totes les feministes en alerta. Ara bé, això hauria de servir per evitar que es faci cap pas enrere en el camí cap a la defensa dels drets de les dones. Cal recordar, per exemple, que el 2008 es va aprovar la llei destinada a erradicar la violència masclista i des de llavors s’ha anat desenvolupant molt lentament i de vegades de manera contradictòria amb l’esperit de la norma. Per tant, una de les coses que hauríem de fer és fer pressió perquè aquesta llei es compleixi.

linia verda

USTEC·STEs (IAC) és membre i part cofundadora de la IAC (Intersindical Alternativa de Catalunya):

iac**

MANIFEST DEL SINDICALISME ALTERNATIU I DE CLASSE – Intersindical Alternativa de Catalunya

linia verda

el pais

Guia per a la vaga feminista del 8 de març: convocatòria i manifestacions a Catalunya | Catalunya | EL PAÍS Catalunya

linia verda

tv3

Vaga feminista del 8M: qui convoca, per què i les mobilitzacions previstes

linia verda

segre

Que la vaga feminista no sigui paper mullat

Malgrat les dificultats, el feminisme ha avançat en prestigi i consciència social respecte de la legitimitat de les seves propostes. Això ha comportat un determinat risc que hem anat percebent darrerament, com ara que espais que fins al moment havien estat espais de reflexió, construcció i debat feminista, esdevinguin espais susceptibles de treure’n rèdits electorals i polítics, tal com hem constatat les dones d’USTEC·STEs que participem des de fa temps en aquest tipus d’espais de diverses ciutats. Esperem que l’aparició de determinades forces polítiques, socials o sindicals en aquests espais, no oblidin aquesta dimensió contestatària.

Centrant-nos en el món educatiu, és cert que en els darrers anys s’han aprovat lleis com ara la Llei 5/2008 de prevenció de la violència masclista, la Llei 11/2014 de LGTBI, la Llei 17/2015 d’igualtat, a banda de múltiples normatives i acords internacionals. La realitat, tanmateix, és que legislar és fàcil, mentre que canviar la realitat no ho és tant. Des d’USTEC·STEs reclamem la consolidació d’una coordinadora en matèria de coeducació, alhora que exigim formació de tot el professorat en aquesta matèria, a fi de portar a la pràctica quotidiana mesures educatives i preventives per eradicar les violències contra les dones, contra les diversitats sexuals i per evitar tota discriminació.

El Departament d’Educació també incorre en un cert postureig, quan en l’actual convocatòria d’oposicions es demana a les opositores que la programació s’enfoqui en perspectiva de gènere tot i que la formació que ofereix sobre aquesta qüestió és pràcticament inexistent.

A més, el propi Departament resulta contradictori tenint en compte les polítiques tòxiques que està fent servir a l’hora de nomenar a dit al professorat. Deixar en mans de les direccions que una docent pugui accedir o mantenir-se en un lloc de treball deixa les dones en una situació de vulnerabilitat i les fa susceptibles de discriminació, especialment a aquelles professionals en estat de gestació o que tingui a càrrec persones dependents.

Per tot això, aquest divendres toca anar a la vaga. Contra les violències, contra les discriminacions i contra la incompetència en la gestió que ho possibilita.

linia verda

diari de girona

Que la vaga feminista no sigui paper mullat - Diari de Girona

La integrant de la Secretaria de la Dona d'Ustec·STEs ha escrit aquest article per al suplement L'Aula.

Laia Rispau.

La setmana passada es passejava per Barcelona l'autobús d'Hazte Oir en el qual, d'una manera prou ofensiva, es qüestionava i es menyspreava el feminisme tot fent servir l'insult cada vegada més habitual de feminazi. En el mateix vinil, de color violenta qüestionaven l'existència de la violència masclista tot minimitzant-la a partir del concepte més eufemístic de «violència domèstica». Aquesta estratègia de convertir les víctimes en agressors l'havia inventat Joseph Goebbels, de manera que és normal que aquells col·lectius pròxims al feixisme ens assenyalin a les pròpies dones com a les culpables que ens maltractin, assetgin o exerceixin una violència sistemàtica.

Una conducta habitual entre els homes blancs del nostre entorn, però, és identificar el masclisme en aquest tipus de conductes i organitzacions extremes i feixistes, obviant que el patriarcat és de forma estructural en els nostres entorns més propers a on afloren els micro i macromasclismes de forma sistemàtica.

La vaga del 8 de març evidencia que les noves generacions volem lluitar fermament per a qüestions que altres generacions ja varen haver de reivindicar: que se'ns pagui menys, que se'ns menystingui per defecte, que se'ns ofereixin menys oportunitats, que se'ns mati, que se'ns acomiadi, que se'ns negui el control sobre el nostre cos. El patriarcat no es centra en un monstre feixista caricaturitzat dins la garruleria estil Bertín Osborne o Vox. El patriarcat forma part de l'estructura de les nostres vides.

Malgrat totes les dificultats, el feminisme ha avançat en prestigi i consciència social respecte de la legitimitat de les seves propostes. Això ha comportat un determinat risc que hem anat percebent darrerament, com ara que espais que fins al moment havien estat espais de reflexió, construcció i debat feminista, esdevinguin espais susceptibles de treure'n rèdits electorals i polítics, tal com hem constatat les dones d'USTEC·STEs que participem des de fa temps en aquest tipus d'espais de diverses ciutats. Al mes de gener a València, el moviment feminista actual, molt marcat per figures de referència com Angela Davis el vàrem definir, fonamentalment, com a anticapitalista i antiracista. Esperem que l'aparició de determinades forces polítiques, socials o sindicals en aquests espais, no oblidin aquesta dimensió contestatària.

Centrant-nos en el món educatiu, és cert que en els darrers anys s'han anat elaborant i aprovant lleis com ara la Llei 5/2008 de prevenció de la violència masclista, la Llei 11/2014 de LGTBI, la Llei 17/2015 d'igualtat (que considera que cal introduir polítiques educatives actives sobre la qüestió), a banda de múltiples normatives i acords internacionals. La realitat, tanmateix, és que legislar és fàcil, mentre que canviar la realitat no ho és tant. Des d'USTEC·STEs, des de fa dècades anem reclamant la consolidació d'una persona responsable que faci de coordinadora en matèria de coeducació, alhora que exigim formació de tot el professorat en aquesta matèria a fi de portar a la pràctica quotidiana totes aquelles mesures educatives i preventives per eradicar les violències contra les dones, contra les diversitats sexuals i per evitar tota discriminació. En altres paraules, la resistència de les institucions a posar recursos humans i educatius demostra elevats graus d'hipocresia, o una ostensible manca de sinceritat a l'hora de fer polítiques feministes.

El Departament també incorre en cert postureig. En la convocatòria d'oposicions d'enguany es demana a les opositores que la programació s'enfoqui en perspectiva de gènere. Tanmateix la redacció del propi document no està feta des d'aquest punt de vista. La formació que ofereix sobre aquesta qüestió és pràcticament inexistent.
Programacions amb perspectiva de gènere

Els i les docents han hagut de dissenyar una programació tenint en compte la perspectiva de gènere sense que el Departament hagi invertit ni un recurs econòmic a parlar d'aquest tema als claustres. A més, de manera ben galdosa, el propi Departament és prou contradictori.

Precisament una de les polítiques més tòxiques que està fent servir és la possibilitat de nomenar a dit al professorat. Deixar en mans de les direccions que una mestra o professora pugui accedir o mantenir-se en un lloc de treball la fa susceptible de discriminació, especialment a aquelles professionals en estat de gestació o que tingui a càrrec persones dependents. De fet, ja s'han registrat casos que han acabat al jutjat. Que la direcció decideixi sobre la continuïtat o la contractació dels docents, deixa les dones en una situació de vulnerabilitat. De manera gairebé còmica, el conseller Bargalló va expressar, en un ple del Consell Escolar de Catalunya, que estava molt preocupat per aquesta situació i proposava... despatxos de vidre perquè tothom pogués veure les entrevistes. En realitat el que discrimina no són el color de les parets, sinó la possibilitat que algú decideixi de manera arbitrària, tot saltant-se els principis de mèrit, objectivitat, especialitat, o molt més simple: número d'ordre.

Aquest divendres toca anar a la vaga. Contra les violències, contra les discriminacions, i també contra la incompetència en la gestió que ho possibilita.

linia vermella

el punt avui

En lluita per la igualtat | G. Pladeveya / N. Astorch | girona | Societat | El Punt Avui

El seguiment dels estudiants de la UdG va ser majoritari. Per contra, Xavier Díez, de la USTEC, va especificar que només un 6% dels mestres i professors de les escoles i instituts de les comarques gironines van secundar la vaga. A la demarcació, a més, cap centre educatiu va tancar portes.

linia vermella

ara balears

Les dones demanen vuit de cada deu excedències per cuidar familiars a les Balears

linia vermella

rac 1

8-M, vaga feminista

L’han convocat el sindicat majoritari de mestres a l’escola pública, l’USTEC, la CGT i la federació d’educació de Comissions Obreres. També faran vaga els estudiants.

linia vermella

ALTRE MITJANS:

Catalunya Plural: Cuatro voces hacia la huelga feminista del 8M

Y precisamente de la educación viene Teresa Esteve . Es maestra, tiene 33 años y es secretaria de la mujer de la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), agrupación que tiene en su seno, entre otros sindicatos, USTEC, de enseñanza al que pertenece. Ella también lucha por “la desaparición de la discriminación en el acceso al empleo” y considera que esta huelga ha de “defender los derechos de las mujeres más allá de las consignas de los partidos políticos o incluso de los sindicatos”.

Diari de Sabadell: EN DIRECTE: La vaga feminista del 8 de març - Diari de Sabadell

Radio Sabadell: Més de 5.000 persones es manifesten des dels Jutjats de Sabadell pel 8M | Ràdio Sabadell

Radio Calella: Els sindicats COS i USTEC-STEs criden a la mobilització pel 8M | Ràdio Calella Televisió

Anoia Diari: La vaga del 8M arrenca amb alta incidència en els alumnes de secundària

Tarragona Digital: L'Ajuntament de Torredembarra decreta serveis mínims per la vaga del 8-M | TarragonaDigital.com

Empordà: Figueres es prepara per a la Vaga Feminista del 8M - Empordà

Diari de Sabadell: Guia: Què es fa aquest 8 de març, Dia Internacional de les Dones, a Sabadell?

Ona Bages: Els pobles del Bages es mobilitzen pel Dia de la Dona - Ona Bages Ona Bages

Cugat.cat: Notícies - Com afecta la vaga d'aquest 8-M al transport públic

Cugat.cat: Notícies - Vaga general i aturades, la crida dels sindicats aquest 8-M

Tarragona Digital: La guia de la vaga del 8-M a Tarragona: manifestacions i serveis mínims | TarragonaDigital.com

Radio Marina: 8 de Març, Dia Internacional de la Dona | RÀDIO MARINA 100.3

La Veu de la Cerdanya: Vaga feminista del 8M: qui convoca, per què i les mobilitzacions previstes -La Revista de La Cerdanya

Aguaita.cat: Massiva manifestació a Tortosa pels drets de les dones i per una igualtat real | Aguaita.cat

Radio Abrera: 8M VAGA FEMINISTA | Ràdio Abrera 107.9FM

Sentmenat.cat: Sentmenat commemora el Dia Internacional de la Dona Treballadora - Ajuntament de Sentmenat

TotGracia: Els principals actes de la Vaga Feminista del 8 de març de 2019 a Gràcia

Radio Rubí: Serveis mínims per al 8M

Diari de Rubí: Manifestació feminista durant la jornada de vaga

La Veu: El Consell de Dones fa una crida a participar a la vaga feminista - La Veu - Societat

Radio Seu: La Seu es prepara per a la jornada de vaga del 8-M — RàdioSeu 107.2 FM: notícies de La Seu d'Urgell, l'Alt Urgell i el Pirineu

UAB.cat: "Dins la societat catalana s’han aprovat tres mocions al Parlament i els governs mai han fet cas a aquesta demanda." - Universitat Autònoma de Barcelona - UAB Barcelona

linia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra

 

mitjans de comunicacio

linia negra Recull de tots els mitjans de comunicació de la secció "Premsa" linia negra

eldiario escreative commons

linia verda

directacreative commons

linia verda

vilawebcreative commons

linia verda

criticcreative commons

linia verda

la mareacreative commons

linia verda

kaosenlaredcreative commons

linia verda

diagonal periodicocreative commons

linia verda

20 minutoscreative commons

linia verda

el diari de educaciocreative commons

linia verda

diario educacióncreative commons

linia verda

llibertatcreative commons

linia verda

raco catalacreative commons

linia verda

nacio digitalcreative commons

linia verda

nacio bergueda creative commons

linia verda

directe creative commons

linia verda

ined21 creative commons

linia verda

insurgente

linia verda

publico

linia verda

public

linia verda

europa press

linia verda

campus vivo

linia verda

agencia efe

linia verda

el confidencial

linia verda

el pais

linia verda

la informacion

linia verda

el huffington post

linia verda

abc

linia verda

el mundo

linia verda

el periodico

linia verda

cuadernos

linia verda

educacion 3

linia verda

aprendemas

linia verda

el economista

linia verda

diari del treball

linia verda

linia verda

cadena ser

linia verda

radio 4

linia verda

USTEC·STEs (IAC) és membre i part cofundadora de la IAC (Intersindical Alternativa de Catalunya):

iac**

linia vermella

stes intersindical**

linia vermella

(Sindicat de Treballadores i Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià)

stpv **

linia vermella

stei**

linia vermella

gencat**

linia vermella

mecd**

linia vermella

la vanguardia

linia vermella

tot lleida

linia vermella

lleida al minut

linia vermella

hola lleida

linia vermella

ua1

linia vermella

diari tarragona

linia vermella

diari de girona

linia vermella

fem girona

linia vermella

ara girona

linia vermella

el punt avui

linia vermella

ara cat

linia vermella

ara balears

linia vermella

el nou

linia vermella

regio7

linia vermella

segre

linia vermella

catalunya press

linia vermella

isabadell

linia vermella

catalonia today

linia vermella

triangle

linia vermella

la tele catcreative commons

linia vermella

aldia

linia vermella

linia vermella

catalunya radio

linia vermella

rac 1

linia vermella

8tv

linia vermella

tv3

linia vermella

la sexta

linia vermella

cuatro

linia vermella

tve

linia vermella

telecinco

linia vermella

atena 3

linia vermella

atena 3

linia vermella

linia vermella

 

ALTRES MITJANS

1) Mitjans de Catalunya:

fletxa verdaSocial.cat. Acció Social a Catalunya

linia negra

fletxa verda Radio Sabadell [Sabadell]

linia negra

fletxa verda EbreExprés [Ebre]

linia negra

fletxa verda AlDia.cat [Catalunya]

linia negra

fletxa verdaNúvol. El digital de cultura

linia negra

fletxa verdaComunicació 21

linia negra

fletxa verda Hola Lleida [Lleida]

linia negra

fletxa verdaXip/tv

linia negra

fletxa verda Empordà [Empordà]

linia negra

fletxa verda Radio Sabadell [Sabadell]

linia negra

fletxa verda Via Empresa

linia negra

fletxa verda Tot Sant Cugat [Sant Cugat]

linia negra

fletxa verdaSocial.cat. Acció Social a Catalunya

linia negra

fletxa verdaDiari Català

linia negra

fletxa verda EbreExprés [Ebre]

linia negra

fletxa verda Radio Rubí

linia negra

fletxa verda Tot Lleida

linia negra

fletxa verdalliureimillor.cat

linia negra

fletxa verda Rosa Sensat

linia negra

fletxa verda Diari de Vilanova

linia negra

fletxa verdaLleida diari

linia negra

fletxa verda Catalunya plural

linia negra

fletxa verda Indymedia Barcelona [Barcelona]

linia verda

fletxa verda SICOM. Solidaritat i comunicació

linia verda

fletxa verda ACN. Agencia Catalana de Noticies

linia verda

fletxa verda DiarioSitges [Sitges]

linia verda

fletxa verda Social.cat. Acció social a Catalunya

linia verda

fletxa verda La vila [Salou]

linia verda

fletxa verda Anoia diari [Anoia]

linia verda

fletxa verda El Temps

linia verda

fletxa verda Diari de Terrassa [Terrassa]

linia verda

fletxa verdaDiari Més [Reus]

linia verda

fletxa verda DiarioSitges [Sitges]

linia verda

fletxa verda Lliure i millor.cat

linia verda

fletxa verda Indymedia Barcelona [Barcelona]

linia verda

fletxa verda SICOM. Solidaritat i comunicació

linia verda

fletxa verda ACN. Agencia Catalana de Noticies

linia verda

fletxa verda Valls Diari [Valls]

linia verda

fletxa verda Mèdia.cat

linia verda

fletxa verda Cerdanyola.info [Cerdanyola]

linia verda

fletxa verdaTele Ponent:

linia verda

fletxa verdaRàdio Terra

linia verda

fletxa verda Ràdio Premià de Mar

linia verda

fletxa verdaRTV Vilafranca:

linia verda

fletxa verda 15MbcnTv [Barcelona]

linia vermella

fletxa verda Comunicació 21

linia vermella

fletxa verda FAVB Fed. d'associacions veins/es de Barcelona

linia vermella

fletxa verda El Plural [Andalucía i Catalunya]

linia vermella

fletxa verdaDiari Català

linia vermella

fletxa verdaAnoia diari [Anoia]

linia vermella

fletxa verda Bon dia (Lleida)

linia vermella

fletxa verdaTerrassa digital [Terrassa]

linia vermella

fletxa verda Lleida.com [Lleida]

linia vermella

fletxa verda Ebre Digital

linia vermella

fletxa verda AlDia.cat [Catalunya]

Contadorlinia vermella

fletxa verda El Plural [Andalucía i Catalunya]

linia vermella

fletxa verda 15MbcnTv [Barcelona]

linia vermella

fletxa verda ContraInfo.cat [Mallorca]

linia vermella

fletxa verda FAVB. F. d'associacions veins/es de Barcelona

linia vermella

fletxa verdaGirona notícies

linia vermella

fletxa verda marfanta.com

linia vermella

fletxa verda Radio Calella [Calella]

linia vermella

fletxa verda El Nacional

linia vermella

fletxa verda Cat Zona

linia vermella

fletxa verda Núvol

linia vermella

fletxa verdaRàdio Olot

 

 

2) Mitjans de la resta dels Països Catalans:

fletxa verda Levante-EMV [País Valencià]

linia negra

fletxa verdaLa Opinión de Torrent [Torrent]

linia negra

fletxa verda La veu [País Valencià]

linia negra

fletxa verdaMallorca Zeitung [Mallorca]

linia negra

fletxa verda Nou Diari [Eivissa i Formentera]

linia negra

fletxa verda Diario Información (Alacant)

linia negra

 

fletxa verdaLas Provincias [País Valencià]

linia verda

fletxa verda Periódico Santa Pola [Santa Pola]

linia verda

fletxa verdaNúvol digital

linia verda

fletxa verdaDiario de Ibiza [Eivissa]

linia verda

fletxa verda d Balears

linia verda

fletxa verda Ràdio Mallorca

linia verda

 

fletxa verdaLa Verdad [Múrcia y Alicante]

linia vermella

fletxa verda Información.es [Alacant]

linia vermella

fletxa verda DBalears [Illes Balears]

linia vermella

fletxa verdaDiario de Mallorca [Mallorca]

linia vermella

fletxa verda Mallorca diario

linia vermella

 

3) Mitjans de l'estat espanyol:

fletxa verda EcoRepublicano

linia negra

fletxa verda DisoPress. Agencia de prensa y difusión social

linia negra

fletxa verda InfoLibre. Información libre e independiente

linia negra

fletxa verda Viento Sur

linia negra

fletxa verda Terra

linia negra

fletxa verdaLibreRed

linia negra

fletxa verda DICYT. Difusión de la ciencia y la tecnología

linia negra

fletxa verda Magisterio*

linia negra

fletxa verda Expansión

linia negra

fletxa verda Tercera Información

linia negra

fletxa verda Agencia SINC

linia negra

fletxa verda El Comercio (Asturias)

linia negra

fletxa verda AndaluciaInformación [Andalucía]

linia negra

fletxa verdaDiario Sur [Andalucía]

linia negra

fletxa verdaDiario de Mallorca [Mallorca]

linia negra

fletxa verdaLa Opinión de Zamora [Zamora]

linia negra

fletxa verda Diario de Sevilla [Sevilla]

linia negra

fletxa verdaLa Nueva España [Asturias]

linia negra

fletxa verdaNaiz [Euskalerria]

linia negra

fletxa verda Diario de Soria [Soria]

linia negra

fletxa verda La Voz Digital [Cádiz]

linia negra

fletxa verda Diario de Cádiz [Cádiz]

linia negra

fletxa verda El Día [Islas Canarias]

linia negra

fletxa verda El Español

linia negra

fletxa verda El plural

linia negra

fletxa verda La bolsa

linia negra

fletxa verda La Cerca (Castilla La Mancha)

linia negra

fletxa verda Diario de León

linia negra

fletxa verdaDiario de noticias (Navarra)

linia negra

fletxa verda Kaos en la red

linia negra

fletxa verda Jornada

linia negra

fletxa verda Fotomovimiento. Testimonio fotográfico

linia verda

fletxa verda LaHaine.org. Proyecto de desobediencia inform.

linia verda

fletxa verda Nodo50.org. Contrainformación en red

linia verda

fletxa verda Cope

linia verda

fletxa verda DeCine21. Estrenos de cine

linia verda

fletxa verda España Notinent

linia verda

fletxa verdaPortal Clásico. Cult. clásica, historia y mitología

linia verda

fletxa verdaCinco Días. Diario de economía

linia verda

fletxa verda Mas 24

linia verda

fletxa verdaÚltimo cero

linia verda

fletxa verda Mundiario. Diario de análisis y opinión.

linia verda

fletxa verda Diario de Burgos [Burgos]

linia verda

fletxa verda El Norte de Castilla [Castilla y León]

linia verda

fletxa verdaFaro de Vigo [Vigo]

linia verda

fletxa verda La Opinión [Coruña]

linia verda

fletxa verda El Digital de Castilla y la Mancha [Castilla y la M]

linia verda

fletxa verdaAlbacete Abierto [Albacete]

linia verda

fletxa verda El Comercio [Asturias]

linia verda

fletxa verdaCanarias 7 [Islas Canarias]

linia verda

fletxa verdaSur.es [Málaga]

linia verda

fletxa verda El Correo [Bizkaia y Álava]

linia verda

fletxa verda La Gaceta de Salamanca [Salamanca]

linia verda

fletxa verda La Opinión de Málaga [Málaga]

linia verda

fletxa verda La Rioja

linia verda

fletxa verda estrella digital

linia verdafletxa verda Yahoo.es

linia verda

fletxa verda Periodista digital

linia verda

fletxa verda Diario de Córdoba

linia verda

fletxa verdaeitv.eus. (Euskadi)

fletxa verda La República

linia vermella

fletxa verda Madrilonia

linia vermella

fletxa verda Periodismo Humano

linia vermella

fletxa verda Nueva Tribuna

linia vermella

fletxa verda Nosotras.com

linia vermella

fletxa verdaOnda Cero

linia vermella

fletxa verda La Razón

linia vermella

fletxa verda Rebelión

linia vermella

fletxa verda Te Interesa

linia vermella

fletxa verda El Boletin. Diario de Actualidad y Finanzas

linia vermella

fletxa verda Asturias 24

linia vermella

fletxa verda clm24.es [Castilla la Mancha]

linia vermella

fletxa verda Hoy.es [Extremadura]

linia vermella

fletxa verda Andalucesdiario.es [Andalucía]

linia vermella

fletxa verdaLa Voz de Galicia [Galicia]

linia vermella

fletxa verda Madrid Actual [Madrid]

linia vermella

fletxa verdaILeón [León]

linia vermella

fletxa verdaEl Faro Digital [Ceuta y Melilla]

linia vermella

fletxa verda MadridPress [Madrid]

linia vermella

fletxa verda Diario de Navarra [Navarra]

linia vermella

fletxa verda Diario de León [León]

linia vermella

fletxa verda El Diario Vasco [Euskadi]

linia vermella

fletxa verdaBroadly

linia vermella

fletxa verdaLa crónica

linia vermella

fletxa verda Economia digital

linia vermella

fletxa verda La voz de Cádiz

linia vermella

fletxa verda Deia (Euskadi)

linia vermella

fletxa verda El obrero.es

linia vermella

fletxa verda Berria (Euskadi)

linia vermella

fletxa verda Crónica global

 

4) Mitjans de la resta del món:

fletxa verda La Tercera [Chile]

linia negra

fletxa verda Diario de México [México]

linia negra

fletxa verdaRunRunes [Venezuela]

linia verda

fletxa verda EdWeek [EEUU]

linia verda

fletxa verda Clarín [Argentina]

linia vermellafletxa verda La Nación (Argentina)

linia vermella

 

 

Llegenda:

*: Noticia per a subscriptors.

**: Altres: noticies d'altres sindicats, departament de premsa de l'administració, etc.

creative commons: Aquest mitjà publica els seus continguts sota una llicència Creative Commons.

USTEC·STEs IAC, Actualitzat:

11/03/2019 13:46 (51)