Comunicat després de la Mesa Sectorial per l’estabilització (23 de maig de 2022)

Des del nostre sindicat sempre hem lluitat per les persones interines. A la Mesa General (maig 2022) sí que ha estat possible la negociació i la signatura d’un acord que ha permès l’obtenció d’un augment considerable de les places del concurs de mèrits que l’administració educativa ha acceptat a contracor, perquè pretenia reservar un nombre de places per al concurs oposició ordinari. Per USTEC·STEs era imprescindible portar a la mesa sectorial d’ahir totes les nostres demandes i propostes per poder negociar.

Per això USTEC-STEs (IAC) hem assistit a la mesa sectorial d’ahir únicament perquè tenia un únic punt a tractar: l’estabilitat. Tot i això, l’única documentació prèvia era minsa i de poc calat, ja que era informació ja publicada a la pàgina web. El menyspreu de l’administració perdura quan no s’ofereix a la part social tota la documentació necessària per assistir a una mesa sectorial amb disposició de negociar i poder prendre acords. 

Pel que fa a l’estabilitat de les persones interines, l’administració no ha fet propostes concretes, només ha informat sobre els tràmits fets i les previsions dels terminis de les convocatòries:

  • El concurs de mèrits a partir del setembre finalitzant el mes de març de 2023, 

  • El proper concurs oposició per l’estabilització al maig o juny de 2023.

  • El concurs oposició ordinari (taxa reposició) maig o juny de 2024.

USTEC-STEs ha plantejat preguntes referents al professorat de formació professional:

  • El Departament explica que segons es va informar en la reunió mantinguda la setmana passada amb el Ministeri i la resta de  CCAA no es podrà treure a CO d’estabilització ni a CO ordinari, cap plaça del cos de PTFP, ja que es tracta d’un cos a extingir.

  • La Llei de l’Ordenació i Integració de l’FP crea el cos de professorat especialista en sectors singulars d’FP, al qual s’integra algunes les especialitats com Cuina i Pastisseria, Mecanització i Manteniment de Màquines… Ens aquests casos, sí que sortiran les places d’aquestes especialitats al procediment d’estabilització. Les persones que tinguin els requisits de titulació i màster o equivalent podran optar aquestes especialitats, però ara ja integrades al nou cos.

  • Professorat especialista (més de 250 persones en l’actualitat) s’opta per estabilitzar-los com a personal laboral del Departament amb la categoria professional de Tècnics de Gestió del grup B.

  • USTEC-STEs ha manifestat la seva preocupació pel professorat interí dels cossos d’arts i disseny en el qual estan integrades especialitats molt concretes amb docents amb molts anys de servei. El Departament ha manifestat la seva voluntat d’estabilitzar a la major part del personal docent i que els tenen en compte. 

USTEC-STEs (IAC) exigim:

  • Que segons els càlculs d’USTEC-STEs encara queden 2.500 places que es poden afegir al concurs de mèrits, de les 15.000 places que havíem calculat. L’acord amb funció pública establia una disposició per poder fer un transvàs de places del CM al CO light. “Així mateix, l’oferta d’ocupació pública d’estabilització pot ésser ampliada pel que respecta a les places objecte de  convocatòria en el concurs de mèrits en compliment de l’objectiu d’estabilització detraient les places objecte de la convocatòria en el concurs oposició d’estabilització i a l’inrevés.” Reclamem que se’ns faci una valoració i argumentació sobre les places que s’han situat al concurs oposició d’estabilització.

  • Que és urgent i necessària la negociació d’un pacte d’estabilitat en paral·lel als procediments selectius perquè totes les persones que no passin els procediments, tinguin garantida la feina.

  • Hem demanat que el Departament faci una prebaremació de les persones interines perquè totes les persones tinguin una puntuació prèvia, amb la possibilitat que es pugui verificar la informació i fer les modificacions pertinents i per planificar alhora l’oferta concreta.

  • Hem preguntat si el Departament té previst que, dins del barem de mèrits, es pugui lligar la baremació d’altres mèrits amb la tasca desenvolupada a Catalunya, per garantir que les persones interines a Catalunya tinguin una plaça garantida.

  • Que en les places que no tenen una especialitat lligada (aules d’acollida, PTT, PFI, places serveis educatius…), l’experiència compti en totalitat a l’especialitat que l’aspirant opti.

  • Hem demanat que el concurs oposició per l’estabilització tingui dues convocatòries per presentar-se, així les persones aspirants podrien tenir dues oportunitats en totes les especialitats. Per USTEC-STEs és factible convocar un primer concurs oposició el juny de 2023 i un segon concurs oposició el 2024. L’administració s’ha tancat en banda a la nostra proposta.

  • És prioritari que el concurs de mèrits s’iniciï a setembre de 2022 i que pugui finalitzar no més tard de desembre de 2022. Cal evitar el solapament de procediments i, per tant, el pagament doble de les taxes.

  • USTEC-STEs fa diferents anys que denuncia la vulneració del drets dels funcionaris en pràctiques quan s’ajorna un any el seu nomenament. Sembla que finalment l’administració ho reconsiderarà i preveu fer el nomenament com a funcionaris en pràctiques a les persones que superin el concurs oposició per l’estabilització el 2023 amb nomenament a 1 de setembre de 2023.

  • Hem demanat un calendari de la negociació i que l’estabilització, per la importància cabdal que té, sigui tractada en les meses sectorials com a únic punt de l’ordre del dia.

  • USTEC-STEs ens neguem a participar en el grup de treball proposat per l’administració, és a les meses sectorials on si s’aporta la documentació necessària i l’administració mostra voluntat negociadora es pot arribar a acords. 

En un nou gest de menysteniment, l’administració ha recriminat la no participació de la part social a les set meses anteriors, ens ha informat que amb l’enviament de la documentació per correu electrònic ja dóna per assabentada la Mesa i per fet el tràmit de negociació.  USTEC-STEs vol advertir a aquesta administració que no pot aprovar res sense passar per la mesa sectorial formalment i legalment constituïda, i denunciem que ja fa temps que confonen el tràmit de la mesa sectorial com un mer tràmit informatiu.

USTEC-STEs reclama que l’estabilització de totes les persones interines de 5, 10 o 15 anys que tenim a la nostra borsa.  

És necessari i imprescindible que, paral·lelament, es negociï i es pugui acordar un pla d’estabilitat pels companys i companyes que no superin els procediments. 

DAVANT D’UNA ADMINISTRACIÓ AUTORITÀRIA, SEGUIM PRESSIONANT I MOBILITZANT-NOS! 

QUI TREBALLA, ES QUEDA!

 

USTEC-STEs (IAC)

Dimarts 24 de maig de 2022

 

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes