Meses Sectorials

RESUM DE LA MESA SECTORIAL DE PERSONAL DOCENT 5 de juliol de 2022

Prèviament a la mesa sectorial, s’ha requerit a l’administració que retirés la inclusió en l’ordre del dia de l’Acord de Govern que manté una retallada que impedeix exercir el dret a la reducció lectiva del professorat major de 55 anys que, amb l’habitual mecanisme d’excepcionalitat al qual ja ens té acostumats, ha afegit a darrera hora. L’administració no ho ha acceptat, argumentant que és preceptiu que una retallada de condicions laborals passi per la mesa sectorial.


Resolució de convocatòria de concurs oposició per a l’accés al cos d’inspectors d’educació

Des d’USTEC·STEs hem reiterat la necessitat de consolidar el personal que es troba en comissió de serveis al cos d’inspecció perquè entenem que la provisionalitat pot comportar una manca d’independència en l’exercici de la seva tasca.

Hem fet un seguit de peticions que l’administració ha acceptat:

  • Els criteris de correcció s’han de publicar amb 15 dies d’antelació i no només amb una setmana, com marcava l’esborrany de la normativa.
  • La publicació al web, per part del Departament, d’exemples de supòsits pràctics per a la primera prova, igual que es fa amb les oposicions de docents.

Així mateix, USTEC·STEs hem proposat un seguit de mesures que l’administració no ha volgut tenir en compte per aquest concurs-oposició, ni tampoc ha concretat si es podria tractar més endavant.

  • La possibilitat que hi ha en la normativa base Real Decreto 276/2007, de 23 de febrero de proveir fins a 1/3 de places mitjançant un concurs de mèrits.
  • L’estudi legal sobre la possibilitat de «conservar la nota» de les oposicions anteriors als aspirants que no van obtenir plaça.

USTEC·STEs ha tornat a posar de relleu que en els diferents processos selectius i en els diferents procediments, com ara el concurs de trasllats, les adjudicacions d’estiu, etc. la part social no en pot fer el seguiment. Es necessari per poder assegurar la igualtat i la no opacitat entre tots els tribunals, i així garantir la mateixa aplicació de les instruccions. Ara mateix, no podem assegurar la transparència de les actuacions.

Finalment, hem reclamat que en la normativa pugui aparèixer una previsió de calendari que permeti guiar als aspirants. L’administració no ho ha volgut incloure, però sí que ha acceptat publicar a la web els terminis generals previstos per al procediment.

 

RESOLUCIÓ de convocatòria dels processos d’estabilització, mitjançant el sistema selectiu excepcional de concurs de mèrits per a l’ingrés a la funció pública docent.

En el moment d’iniciar el punt, com ja ens té acostumats aquesta administració, se’ns ha facilitat un seguit de documentació sobre la quantitat de places per especialitat dels diferents procediments: concurs de mèrits, concurs oposició per l’estabilització i concurs oposició ordinari. USTEC·STEs hem denunciat aquest mal procedir i hem reclamat que la mesa d’avui pogués tenir continuïtat per tenir temps suficient d’analitzar les dades que s’havien aportat.

USTEC·STEs hem reiterat l’exigència de la negociació a la mesa sectorial del pacte d’estabilitat que s’està treballant a Funció Pública. Aquest pacte d’estabilitat haurà d’estar vigent a 1 setembre 2023 per tal que cap interí en abús de temporalitat amb 3 anys de serveis prestats, si no ha estat seleccionat pel CM o pel CO, tingui les garanties de continuïtat amb un nou contracte de treball.


Sobre la normativa

  • Hem informat a l’administració que a les Illes Balears han establert, mitjançant un decret llei, un títol específic de català que en la pràctica farà impossible la participació de docents de la resta de territoris. Hem requerit al Departament que estableixi algun mecanisme semblant que permeti garantir que el procés estabilitzarà realment als interins de Catalunya. L’administració revisarà la informació, però no veu possible el blindatge del personal de la nostra borsa. USTEC·STEs insisteix en el fet que: si l’administració no aconsegueix estabilitzar el nostre personal amb 5, 10 o 15 anys de serveis prestats, el procés d’estabilització haurà fracassat i el personal es pot trobar, si no tenim garantit un pla d’estabilitat, que d’un dia per l’altre no tingui feina.
  • Hem reclamat que la valoració dels mèrits perfeccionats sigui com fins ara era en totes les normatives: fins a la data de finalització de sol·licitud de la convocatòria i no fins a la data de publicació al DOGC de la convocatòria. Cal facilitar al màxim que la gent pugui completar els períodes incomplets siguin mesos o anys. L’administració s’ha excusat amb els problemes informàtics per dir que ni tan sols ho valoraran.
  • Hem reclamat a l’administració que inclogui un criteri més a l’exempció de l’obligatorietat a participar en el tribunal: haver participat de manera obligada al darrer CO del cos docent convocat i que es facin públics els criteris que farà servir en la designació excepcional de vocals.
  • Quant a la valoració de l’experiència docent, USTEC-STEs hem insistit en què cal claredat sobre les diferents casuístiques que pot tenir el professorat i que la normativa ha de recollir:
    • en casos en què s’hagi treballat en diferents períodes i especialitats de forma simultània
    • en casos de personal d’adults on hi ha els àmbits
    • en casos de personal que amb un nomenament amb una especialitat concreta, en arribar al centre ha realitzat finalment una altra especialitat. Reclamem que l’administració faci els certificats que siguin necessaris perquè les persones puguin participar de l’especialitat que en realitat han estat exercint.

Concretament USTEC·STEs reclama que en tots aquests casos l’experiència completa compti en la primera especialitat que triï l’aspirant. Cal evitar els greuges què pot tenir el personal interí que es trobi en aquestes situacions.

  • Hem mostrat objeccions al sistema que preveu fer el Departament: un sol formulari que inclourà les diferents sol·licituds que vulgui fer cada aspirant. Aquest formulari serà únic i un cop presentat, no es podrà modificar ni tampoc fer-ne un de nou.
  • En el barem, que s’afegeixi la possibilitat d’acumular cursos a partir 1 crèdit (10 hores).
  • Hem denunciat la pujada de preu de les taxes.
  • Places al cos PTFP. En la mesa anterior el Departament havia dit que no les convocaria però l’administració, finalment, aclareix que el motiu de la convocatòria de places de PTFP és que encara no s’ha desenvolupat el reglament de la llei. La situació per aquest personal serà que, un cop superat el concurs de mèrits, podran passar a professsorat especialita en sectors singulars de formació professional si reuneixen les condicions d’aquest cos. Si no és així, quedaran en el cos de PTFP a extingir.
  • Cos d’especialistes. Com queden aquests professorat? S’han convocat places en el CM de laborals (96). En aquest moment hi ha uns 300 especialistes, però no està gens clar el seu futur. Convoquen places de tècnics però, i la resta de docents? El procediment d’estabilització dels especialistes va per l’altre procediment de personal laboral, i no han donat més explicacions al respecte.


Sobre les places

Els càlculs de l´USTEC·STEs en funció de les dades donades pel Departament al mes de gener  del 2021 són que hi ha uns 15.000 interins amb sis anys de serveis prestats que, amb la llei estabilització 20/2021, haurien d’entrar via concurs de mèrits. Insistim en l´acord a la mesa Funció Pública on la IAC va introduir un afegitó per a un traspàs de places.

  • Reclamem que es posi a la normativa el mecanisme del traspàs de places que es va acordar a funció pública. Que es reculli a la normativa que el nombre de places podrà augmentar en un 10, 15 o 20% segons els resultats del CM, sempre que personal en frau de llei no obtingui plaça.
  • Reclamem que en el proper CT surtin totes les places, el total de 29.000 places que ha identificat l’administració. Cal que decaiguin els perfils: si no es fa ara, es provocaran greuges.
  • Reclamem les dades que ha obtingut l’administració per poder donar-nos els llistats de places per especialitat. Així mateix reclamem que se’ns faci arribar el nombre de docents amb indicació del temps de serveis per especialitats.
  • Insistim en el fet que cal fer una prebaremació del personal interí perquè totes les persones tinguin una puntuació prèvia, amb la possibilitat que es pugui verificar la informació i fer les modificacions pertinents i per planificar alhora l’oferta concreta.
  • És prioritari que el concurs de mèrits s’iniciï a setembre de 2022 i que pugui finalitzar no més tard de desembre de 2022. Cal evitar L’encavalcament de procediments i, per tant, el pagament doble de les taxes.
  • Terminis previstos :
    • Publicació del concurs de mèrits durant la primera quinzena de setembre i resolució definitiva el març de 2023.
    • El concurs oposició per l’estabilització, que cal convocar abans de 31 de desembre, preveuen que sigui durant el mes de novembre (esperant decret de FP). Fase oposició maig – juny. Adjudicació com a funcionaris en pràctiques l’1/09/2023.
    • Calendari concurs oposició ordinari corresponent a taxes d’oferta ja aprovades, han de publicar abans de l’31 de desembre de 2022. Es convocaran les oposicions el curs 2023/24. Termini presentació sol·licituds octubre 2023.

 En acabar el punt, USTEC·STEs, juntament amb la resta d’organitzacions sindicals, s’ha aixecat de la mesa com a protesta, evidenciant que no donarem cabuda a una nova retallada al personal major de 55 anys.

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes