Personal laboral docent: reconeixement dels estadis

En la reunió de mesa sectorial del personal docent no universitari del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya del dia 4 de juny de 2024, va passar per mesa l’esborrany de la resolució de modificació de l’Ordre ENS/330/2014, de 6 de novembre, del procediment de promoció docent per estadis. A partir de l’entrada en vigor de la resolució, el professorat laboral docent també tindrà dret a cobrar els estadis de promoció docent.

El Departament va informar, també, que fins a arribar a la plena efectivitat del reconeixement dels estadis al personal laboral docent, després de la modificació d’aquesta ordre, s’han de dur a terme una sèrie de tràmits: s’ha de publicar al DOGC; al mateix temps s’ha d’adequar el nomenclàtor de les categories professionals del conveni col·lectiu únic del personal laboral de la Generalitat de Catalunya amb relació al personal laboral docent, per reclassificar tots els llocs de treball afectats i incorporar-los a un grup específic de personal laboral docent, tràmit que s’ha de negociar en el si del comitè intercentres del Departament, i, finalment, el Departament de Funció Pública haurà de gestionar altres tràmits i actes finals per fer-ne possible el reconeixement.

Els efectes d’aquesta modificació seran des de l’1 de gener de 2024. És a dir, el reconeixement administratiu i econòmic de l’estadi serà des de l’1 de gener d’enguany i, previsiblement, es farà efectiu el mes de novembre. Per tant, s’entén que al novembre s’haurà finalitzat tot el procediment i es començarà a cobrar des d’aleshores, a més de rebre els endarreriments des de l’1 de gener.

D’altra banda, tot i que no s’ha entrat en més concreció, pel que fa al professorat laboral docent, entenem que als docents amb 12 o més anys de serveis se’ls hauria de reconèixer també el segon estadi i així successivament. Aquest tema sembla que s’haurà de tractar en el comitè intercentres.

Cal recordar que, segons les informacions facilitades pel Departament, amb la modificació del nomenclàtor del VI Conveni Col·lectiu, les categories professionals que seran considerades com a personal laboral docent són:

  • Professorat de música
  • Professorat de dansa
  • Professorat d’arts escèniques
  • Professorat d’ensenyament secundari
  • Professorat d’escoles oficials d’idiomes
  • Professorat d’arts plàstiques i disseny
  • Professorat d’ensenyaments esportius de règim especial
  • Mestres d’ensenyament infantil i primària
  • Professorat especialista en sectors singulars de formació professional
  • Professorat tècnic de formació professional
  • Professorat expert en l’àmbit de la formació professional (tècnic de gestió)
  • Monitoratge de formació professional
  • Professorat de taller d’arts plàstiques i disseny

USTEC·STEs (IAC) des d’un primer moment hem treballat pel dret laboral d’aquest col·lectiu a ser reconegut com a treballadors i treballadores docents, ja que desenvolupen funcions docents. Per tant, USTEC·STEs exigim que tot el professorat estigui adscrit al grup A del VI Conveni Col·lectiu (futur VII conveni), grup professional que li correspon al professorat.

“Pel mateix treball, mateix salari”.

Encara queda molt per fer, però aquesta millora representa un pas valent per aconseguir la igualtat laboral entre tot el professorat.

USTEC·STEs continuarem treballant per a la millora de les condicions laborals i de la classificació professional i pel reconeixement de tot el personal laboral del Departament d’Educació.

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes