Reducció de dues hores lectives per al personal laboral docent major de 60 anys

El procediment per a la reducció de dues hores setmanals lectives per al personal laboral docent no universitari de 60 o més anys, és el següent:

  1. Condicions i activitats: Els docents de 60 o més anys amb més de quinze anys de serveis poden reduir dues hores lectives setmanals per dedicar-se a activitats com elaboració de material didàctic, col·laboració en tallers i biblioteques, tutoria d’alumnat en pràctiques i innovació didàctica, entre altres activitats acordades.
  2. Compatibilitat: No és compatible amb els càrrecs d’equip directiu, però sí amb les coordinacions (novetat).
  3. Centres especialitzats: El personal docent destinat a centres de recursos per a deficients auditius (CREDA) i visuals (CREDV) també pot beneficiar-se d’aquesta reducció.
  4. Incorporació a l’horari setmanal: Les activitats assignades en substitució de les dues hores lectives s’incorporen a l’horari setmanal fora del centre.
  5. Requisit d’edat: S’ha de complir l’edat mínima de 60 anys abans de l’1 de setembre de l’any en què se sol·licita la reducció.
  6. Incompatibilitat: Aquesta reducció és incompatible amb qualsevol altre tipus de reducció de jornada segons la Resolució EDU/1327/2024.
  7. Funcions directives: No es pot assignar aquesta reducció als docents amb funcions directives.
  8. Distribució de l’horari:
    • Mestres: 28 hores de permanència al centre.
    • Professorat d’ensenyament secundari: 22 hores de permanència al centre.
    • Mestres en escoles d’adults: 27 hores de permanència al centre.
    • Professorat d’ensenyament secundari en escoles d’adults: 22 hores de permanència al centre.
    • Professors d’escoles oficials d’idiomes: 22 hores de permanència al centre.
  9. Presentació de sol·licituds: Les sol·licituds s’han de presentar a través del portal ATRI, adreçades a la direcció del centre, màxim fins al 27 de juny de 2024 inclòs.
  10. Autorització: La direcció del servei territorial o del Consorci d’Educació de Barcelona emetrà la resolució d’autorització des de l’1 de setembre fins al 31 d’agost. Aquesta resolució es comunicarà a la persona interessada i al director del centre.

NORMATIVA: Resolució EDU/2126/2024, d’11 de juny.

El personal laboral d’USTEC·STEs (IAC) continuarem mobilitzant-nos perquè aquest dret es faci efectiu per a tot el personal laboral del Departament d’Educació a partir dels 55 anys.

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes