Resum Comitè Intercentres 17 de juliol de 2024

El personal laboral d’USTEC·STEs (IAC) compartim la informació més rellevant de la darrera convocatòria ordinària del Comitè Intercentres del curs. Malauradament, no hem pogut arribar a acords definitius que garanteixin una millora de condicions a l’inici del curs 24-25, en totes les reivindicacions que fa temps reclamem. 

Juliol: 

El  Departament ha agafat el compromís de fer-nos arribar la proposta d’un nou redactat al DOIGC pel que fa al mes de juliol, on es pretén prioritzar la formació i la realització únicament de tasques pròpies de cada categoria, que no s’hauran de fer necessàriament al centre.  

A l’espera de la proposta de redactat per poder negociar-ne el contingut definitiu i la seva posterior publicació al DOIGC per poder celebrar-ho. 

  

Funcions TEEI: 

Finalment, hem arribat a un acord quant a les funcions de les TEEI, que no s’havien modificat des que es va crear la figura el 2005. 

S’ha modificat la jornada i l’horari.  

La jornada ordinària es desenvoluparà dins l’horari escolar establert. 

La distribució horària canvia. Es garanteix l’atenció directa dins l’horari lectiu (25 h); Les reunions, entrevistes… (6 h); Col·laboració i suport a l’alumnat en tasques socioeducatives, així com l’elaboració i la recerca de material i adequació d’espais (4 h); Preparació de material i activitats de formació externa, no necessàriament al centre (2,5 h). 

Des d’USTEC·STEs (IAC) celebrem que finalment no figuri l’acollida ni el menjador en el document. 

 

TEEI Rural:  

El Departament s’ha compromès a enviar una proposta de reconeixement de les tasques d’EDU que estan realitzant les TEEIs a la Rural. 

Estem pendents de rebre la proposta d’equiparació per poder negociar-ne el contingut definitiu i la seva posterior implementació. 

Sembla que s’està produint un avenç en aquest sentit, que esperem que es pugui implementar en la màxima brevetat possible, sempre que els termes que plantegi el Departament siguin al màxim de favorables per al col·lectiu.  

 

 

Reducció majors de 55 anys: 

El Departament no mostra cap intenció d’implementar la reducció de 2 hores d’atenció directa als majors de 55 anys. Malgrat que des del Comitè se’ls va fer arribar una proposta per poder ser implementada a partir de l’1 de setembre, el Departament no fa cap intenció i es nega a fer que la reducció d’aquestes dues hores sigui d’atenció a l’alumnat. 

Per a la USTEC·STEs (IAC) la reducció de les dues hores sigui d’atenció directa és una condició irrenunciable. 

 

Adjudicacions de les noves vacants i bloc 2 de la Borsa: 

El Departament informa que el procés d’adjudicació telemàtic s’inicia avui 19 de juliol i que finalitza el dia 22 de juliol (ambdós inclosos), per a les categories d’EEE, TEEI (majoritàriament de la rural) i TIS.  

Tal com indiquen les instruccions, les persones que hi han participat han de rebre un correu on s’indica la categoria i l’ordre de prioritat escollit. 

La publicació de les adjudicacions definitives es farà a partir del 22 d’agost. 

Podeu consultar tota la informació sobre el funcionament i les places disponibles en el següent enllaç: https://educacio.gencat.cat/ca/serveis-tramits/treballa-amb-nosaltres/borses-treball/personal-laboral/proces-telematic-adjudicacio/ 

Per a les categories que no s’ha habilitat aquest procediment, la proposta de contractació per millores de contracte, si s’escau, es realitzarà via telefònica a partir de la setmana vinent. 

De nou, a causa de la mala gestió del  Departament fa que l’activació del bloc 2 de la borsa (per a les persones que han superat el procés d’oposicions d’estabilització sense obtenció de plaça) sigui la darrera setmana d’agost per entrar en funcionament a partir de setembre. Aquest fet fa que les persones afectades no puguin participar de les adjudicacions de les noves vacants en el bloc que els correspondria. 

  

Contractació de noves categories de personal laboral als Serveis Educatius:  

A 1 de setembre s’incorporaran 12 logopedes assignats als EAP i que donaran atenció als centres amb SIEI+, i un nombre no determinat d’intèrprets de llengua de signes assignats als CREDA, que donaran atenció als centres de postobligatòria.  

El Departament, de nou tira pel dret, sense l’anticipació de la incorporació d’aquestes noves figures de personal laboral, no hi ha hagut l’opció de negociar les seves funcions ni tampoc la seva distribució horària. 

Caldrà engegar una mesa específica per negociar-ne les condicions. 

  

Previsió del calendari del canvi de destinació i concurs de trasllat:  

De nou el Departament ajorna la calendarització d’aquestes convocatòries. Fins al mes de setembre no ens faran arribar les seves propostes. 

Des de la USTEC·STEs (IAC) exigirem una calendarització que inclogui la simultaneïtat en la convocatòria de totes les categories. 

 

Previsió de les convocatòries dels processos de concurs d’oposició ordinaris:  

En aquest punt el Departament tampoc ens ha pogut donar una calendarització de la publicació de les convocatòries, ni tampoc del procés. Restem a l’espera de la proposta que ens faci arribar a partir del setembre.  

Abans d’acabar l’any, però, estan obligats a publicar la convocatòria de l’oferta pública del 2021 (categoria EEE). 

 

Personal laboral docent: 

Queda pendent abans de finalitzar el curs, l’inici de la negociació de la Borsa d’aquest personal i de la  modificació del VI Conveni per arribar a l’equiparació de condicions laborals i retributives que aquest col·lectiu li pertoquen (l’equiparació retributiva tindria efectes a 1 de gener del 2024). 

Pel que fa a la convocatòria de canvi de destinació, el Departament, amb molt sentit comú, ajorna aquesta convocatòria per al curs vinent. El personal que actualment ocupa una vacant provisional continuarà en la mateixa durant el curs  24-25. 

Des de la USTEC·STEs (IAC) continuarem reclamant que aquesta estabilització es faci amb les millors condicions possibles per als treballadors i treballadores. 

 

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes