Resum de la reunió del 23 de juliol de 2024 amb l’administració.

Informació general i dates previstes pel grup estable de substitucions (GES)

 

Administració: Avui, 23 de juliol, es farà un acord de govern per a la creació del grup estable de substitucions. Es publicarà previsiblement demà al DOGC l’acord i la resolució que regularà el grup. S’establiran tres anys de funcionament del grup. Cada any s’avaluarà l’eficàcia del grup i si cal fer rectificacions. Les convocatòries seran independents cada any i les persones s’hi hauran d’inscriure anualment. Al final dels tres anys es farà una valoració global. 

 

  • No han pogut introduir l’ordenació per municipis en la inscripció al grup estable d’aquest curs. Ho recullen pels cursos vinents.
  • Sí que garantiran que les persones inscrites al GES puguin obtenir places vacants als nomenaments del 27 d’agost, que és el dia que es nomenaran les vacants disponibles i les no adjudicades a les adjudicacions d’estiu. 

 

Dates previstes per al grup estable de substitucions: 

  • 25 de juliol: publicació del DOGC i la resolució que regula els grups estables de susbtitucions de la borsa de personal interí (GES).
  • 20 d’agost: modificació extraordinària de dades de la borsa (cal estar disponible a 1 de setembre a jornada sencera i tenir l’àrea territorial demanada al GES com a ST preferent a les dades de la borsa). No queda clar quan es podrà gestionar la sol·licitud de no disponibilitat, hem enviat correu al departament per aclarir-ho.

 

Inscripcions al GES: del 21 al 26 d’agost. 

  • 27 d’agost: nomenaments telemàtics per a l’adjudicació de places vacants. Només hi haurà places vacants a adjudicar.
  • 28 d’agost: s’anul·len les inscripcions al GES de les persones que han obtingut vacant per a tot el curs. 
  • 29 d’agost: es publica el llistat definitiu de persones seleccionades per al GES: sabran l’especialitat, la comarca i quin centre de referència tenen assignat. 
  • 30 d’agost: es fa nomenament de substitucions per als membres del grup estable i també de la borsa ordinària en l’ordre establert (1r membres dels grups estables -col·lectiu 0-, després membres de la borsa ordinària -col·lectiu 1 amb serveis prestats i col·lectiu 2 sense serveis prestats-). Les persones del GES que NO hi obtinguin nomenament han d’anar el dia 2 de setembre al seu centre de referència.
  • 2 de setembre: inici dels nomenaments telemàtics ordinaris.

 

 

L’aplicació informàtica es fixarà en si les persones a 1 de setembre estan disponibles a jornada sencera en l’àrea territorial demanada al GES i en l’especialitat sol·licitada (si es vol treballar en una àrea diferent de la que consta a la borsa ordinària cal activar-ho el dia 25 de juliol). Al GES no hi haurà perfils. 

 

Si una persona és seleccionada per al GES, no hi pot renunciar, equivaldrà a renunciar a un nomenament i tindrà els mateixos efectes. 

 

Les persones del grup estable s’adjudiquen prioritàriament a les de la borsa (ara la borsa està dividida entre el col·lectiu 1 i 2, segons si tenen serveis prestats, les del GES seran el col·lectiu 0). 

 

Les assignacions de nomenaments a la borsa del grup estable no es podran diferenciar a la llista general de nomenaments, informàticament de moment no han pogut introduir la marca que són col·lectiu 0. Publicaran un llistat a part amb aquestes assignacions a cada nomenament per fer-les públiques.

 

Intervenció USTEC·STEs (IAC) i part social: 

  • En cas d’obtenir una vacant el 27 d’agost, la persona surt del GES (s’anul·la la seva sol·licitud) i entra la següent de la llista? Resposta: sí. 
  • No compartim que la gent no pugui ordenar els municipis, això farà decaure persones de la borsa. Demanem que no s’esperi al curs vinent per activar aquesta opció. Que s’activi així que es pugui informàticament. Resposta: no poden comprometre’s a això per a aquest curs.
  • Modificació de dades: només es podrà sol·licitar participar en el GES a comarques de l’àrea prioritària que es té a la borsa? Resposta: sí, no ha estat possible informàticament que les persones puguin demanar diverses àrees territorials, aquest any el nomenament al GES serà només dins l’àrea territorial preferent que es tingui activada a la borsa ordinària.
  • Demanem que s’enviïn instruccions clares a les direccions sobre les tasques a desenvolupar els períodes que no es té substitució i s’està de suport a un centre, han de ser tasques docents vinculades a l’especialitat i no s’hauria de modificar l’horari assignat durant la substitució. Resposta: des d’un inici s’ha dit que les tasques han de ser vinculades a la docència.
  • Vam demanar que existeixi un complement d’itinerància, tenint en compte que les persones faran molts quilòmetres. Resposta: ara mateix no hi ha dotació pressupostària per fer-ho. No es descarta en un futur. 
  • Cal que es tingui en compte la situació de les persones amb IT i les persones amb permisos per cures. Resposta: és imprescindible que les persones estiguin disponibles a 1 de setembre. Informàticament no ho poden regular diferent. Durant el curs, un cop les persones hagin estat nomenades al GES, podran gaudir de tots els permisos als quals es té dret, evidentment.
  • Cal que hi hagi un seguiment del funcionament del grup durant el curs i que es puguin negociar les condicions a la mesa. Resposta: es preveu fer reunions de seguiment amb la part social a partir del mes d’octubre.

 

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes