Normativa

Publicació al DOGC de la resolució per la reducció de 2 hores complementàries d’horari fix per al personal docent no universitari que té entre 55 i 59 anys.

Avui s’han publicat al DOGC les següents disposicions referents a la reducció de les 2h complementàries pel per al personal docent no universitari que té entre 55 i 59 anys.
  • ACORD GOV/195/2024, de 3 de setembre, de mesures en matèria de personal docent dependent del Departament d’Educació i Formació Professional, que manté la retallada que les 2 hores de reducció per als majors de 55 anys siguin no lectives.
  • RESOLUCIÓ EDF/3198/2024, de 3 de setembre, sobre el procediment de reducció de dues hores setmanals complementàries per al personal docent no universitari que tingui entre 55 i 59 anys per al curs 2024-2025.

 

Termini de sol·licitud: no més tard del 12 de setembre de 2024. La tramitació es fa des de l’ATRI, gestió del temps

**AVÍS! Aquelles persones que hagin sol·licitat la reducció per petició genèrica han de fer-ho també necessàriament per ATRI.

 

Aspectes a destacar:

1) L’edat mínima per acollir-se a aquestes reduccions de jornada s’ha d’haver complert abans de l’1 de setembrede l’any en què es demana la reducció.

 

2) Cal tenir un mínim de 15 anys de serveis en qualsevol nivell educatiu de l’ensenyament públic no universitari.

 

3) Les dues hores de reducció no s’han de fer al centre sota cap concepte. L’horari setmanal, per tant, queda de la següent manera:

  • En l’educació infantil i primària, la reducció de les dues hores complementàries afecta les 7 hores d’horari fix setmanal d’activitats complementàries, que passen a ser-ne 5
  • En l’educació secundària, els ensenyaments d’idiomes i les escoles d’art, la reducció de les 2 hores complementàries afecta les 6 hores setmanals d’activitats complementàries d’horari fix de presència al centre, que passen a ser-ne 4.
  • En l’educació d’adults, si es tracta de personal docent del cos de mestres, afecta les 7 hores d’horari fix setmanal d’activitats complementàries, que passen a ser-ne 5.
  • En l’educació d’adults, si es tracta de personal docent dels cossos de professors d’ensenyament secundari, la reducció de les dues hores complementàries afecta les 6 hores setmanals d’activitats complementàries d’horari fix de permanència al centre, que passen a ser-ne 4.
  • En els ensenyaments d’idiomes, la reducció de les dues hores complementàries afecta les 6 hores setmanals d’activitats complementàries d’horari fix de permanència al centre, que passen a ser-ne 4.
  • El personal docent i laboral docent que reuneix els requisits del subapartat 1.1. destinat en centres de recursos educatius per a deficients auditius (CREDA) i en centres de recursos educatius per a deficients visuals (CREDV) també pot disposar de dues hores setmanals dins de la distribució de les activitats complementàries per fer activitats d’una altra naturalesa, segons determini la cap o el cap immediat.

 

4) La reducció de dues hores setmanals d’activitats complementàries és incompatible amb qualsevol altre tipus de reducció de jornada.

 

5) Aquesta distribució de l’horari docent SÍ és compatible amb càrrecs de coordinació (NOVETAT). NO es pot assignar al personal docent que ocupi càrrecs directius.

.

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes