Comunicat

L’IES Júlia Minguell de Badalona, un exemple de lluita que destapa les vergonyes del Departament d’Educació

Aquest dilluns 9 de setembre, les classes no van començar amb normalitat a l’institut Júlia Minguell de Badalona. El claustre s’ha plantat davant el silenci del Departament d’Educació i Formació Professional que no ha donat resposta a les demandes del centre. Els motius per no iniciar el curs acadèmic, que es recullen al seu comunicat, han estat els següents:

  • No tenir a la plantilla cap docent per impartir la matèria de Visual i Plàstica de 2n d’ESO, denegat diverses vegades;
  • Tenir docents per especialitats que no necessiten;
  • La denegació de la tercera línia de batxillerat, amb actualment 40 alumnes en un grup i 38 en un altre (alumnes de 4t d’ESO el curs passat).

Lluny d’aportar solucions i de reconduir la situació, tal com va afirmar la consellera Esther Niubó en una piulada el diumenge al vespre a les xarxes socials, el Departament només ha sabut coaccionar la direcció per forçar l’obertura del centre, amb cossos policials a l’entrada i amenaces a porta tancada d’obertura d’expedients.

Les demandes del claustre del Júlia Minguell són bàsiques i haurien d’estar garantides a tots els centres educatius per tal de poder oferir una educació pública de qualitat. Sense especialistes i amb ràtios asfixiants és impossible que els i les docents i el personal d’atenció educativa desenvolupin la seva tasca amb dignitat i oferint una bona atenció a l’alumnat.

Malauradament, no és un cas aïllat. És una dinàmica que arrosseguem des de fa anys amb un menysteniment i una deixadesa cronificada, amb permanents problemes tècnics, una pèssima planificació, manca de transparència i una gestió burocràtica allunyada de les urgents realitats materials de les aules.

Des d’USTEC·STEs (IAC), volem felicitar el claustre de l’IES Júlia Minguell pel pols i el coratge. Cal dir prou i no normalitzar el que és indefensable. Només destapant les vergonyes del Departament i generant conflicte podem arribar a aconseguir solucions i millores.

 

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes