L’acord que posa fi a l’abús en les funcions i la presencialitat durant el mes de juliol del PAE

Després d’anys denunciant al comitè intercentres els abusos cap al personal d’atenció educativa (PAE) durant el mes de juliol, el passat 18 de setembre de 2024 el Departament d’Educació va publicar l’actualització dels documents d’organització i gestió de centres (DOIGC). En aquesta actualització, per fi, es fa referència a les funcions del PAE i a la presencialitat als centres i s’acaba amb la imposició de tasques abusives impròpies del col·lectiu.

Les modificacions sorgeixen de l’acord al qual vam arribar amb el Departament d’Educació el passat 17 de juliol de 2024, vigent des d’aquesta data, i que diu així:

“Durant el mes de juliol, atès que finalitzen les tasques d’atenció directa a l’alumnat, el personal d’atenció educativa porta a terme formació, d’acord amb el còmput anual d’hores dedicades a la formació, i altres tasques (com reunions, coordinacions externes i internes, preparació dels materials i altres activitats relacionades amb les seves funcions), que no s’han de fer necessàriament al centre. La direcció del centre pot requerir la seva presència si es produeixen circumstàncies excepcionals que ho facin necessari. ”

En resum, el Departament reconeix que les tasques a prioritzar durant el mes de juliol són de formació, de coordinació i de preparació de material. Aquestes tasques no s’han de fer necessàriament al centre. Per tant, la presencialitat, que sí que pot requerir la direcció del centre de forma excepcional, ha d’estar degudament justificada.

Aquest és un guany molt important, aconseguit en part gràcies al treball fet des d’USTEC·STEs (IAC), atès que representa una reivindicació històrica del col·lectiu i és un avenç en el camí cap a l’equiparació de les condicions laborals de tot el personal dels centres educatius.

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes