Comunicat

Comunicat unitari sobre el concurs general de trasllats

Exigim que es garanteixi el dret a la mobilitat i lluitem contra la situació de provisionalitat del personal docent als centres educatius. Cal que s’ofereixin totes les vacants al concurs de trasllats 2024-2025

El pròxim concurs general de trasllats que s’iniciarà aquest novembre ha de garantir que totes les places sense propietari passin a ser vacants definitives.

Els darrers concursos de trasllats, el Departament ha fet una oferta insuficient de places, impossibilitant al personal funcionari optar a una plaça definitiva o moure la seva destinació. Per aquest motiu, exigim que es rectifiquin les males pràctiques emprades en concursos anteriors on s’ha reservat i congelat sense cap fonament aproximadament el 66% del total de vacants estructurals.

A causa d’això, tenim claustres amb un altíssim percentatge de professorat amb plaça provisional, supeditant la seva continuïtat a la voluntat de la direcció i afectant greument la democràcia als centres educatius. D’igual manera, aquesta provisionalitat en els claustres pot arribar a afectar greument la qualitat educativa, limitant al professorat en la seva llibertat de càtedra i posant en risc el sentiment de pertinença i vinculació al centre.

Els criteris emprats fins al moment per reservar places no els podem compartir. D’una banda, la perversió del Decret de plantilles amb la possibilitat de crear places perfilades genera greus perjudicis per l’estabilització del personal funcionari i n’impossibilita la lliure mobilitat. D’altra banda, s’ha justificat, amb criteris totalment opacs i discriminatoris, que les direccions “amaguin” places de forma arbitrària.

Per tot això, les organitzacions sotasignades exigim:

  • Que totes les vacants estructurals existents s’ofereixin al concurs de trasllats previst per aquest novembre.
  • Que se suprimeixin les places perfilades i es deroguin els decrets de plantilles i direccions.
  • Que els anys en què no hi hagi concurs general de trasllats se celebri un concurs de trasllats autonòmic per garantir el dret a la mobilitat del personal funcionari i a l’obtenció d’una plaça definitiva.

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes