Dona

Dia Internacional d’Acció per la Despatologització Trans


El dia Internacional d’Acció per la Despatologització Trans, es reivindica cada any el tercer dissabte d’octubre, és una iniciativa llançada per la plataforma Stop Trans Pathologization (STP), que des de 2009 persegueix, entre altres objectius, la retirada de la classificació de les identitats trans i els processos de trànsit i/o d’autoafirmació de gènere, considerades com un trastorn mental segons el manual Diagnòstic de Salut Mental (DSM) i la Classificació Internacional de Malalties (CIE) de l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

El 18 de juny de 2018, l’OMS va fer pública una despatologització irreal de les identitats trans, descatalogant del CIE-11, tots els codis específics del capítol “Trastorns mentals i de comportament”. Tot i això, es va incloure un altre codi “incongruència de gènere” en nou capítol denominat “Condicions relacionades amb la salut sexual”. En aquest sentit, valorem aquest canvi com una nova estigmatització cap a les identitats i/o experiències trans.

Creiem en el dret a l’autodeterminació de gènere i al lliure desenvolupament personal que inclou la identitat de gènere.

Per una despatologització efectiva de les identitats trans i fer efectiu el reconeixement dels drets de les persones trans superant prejudicis i estigmes, i per a garantir la integració de totes les persones en la societat i en el ple exercici de la ciutadania.

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes