Aquest acte de presentació de la revista tindrà lloc el dijous 13 de febrer a les 17.30 h de la tarda a la Sala d’Actes de l’Associació de Mestres Rosa Sensat (Avinguda de les Drassanes, 3. Barcelona). Comptarem amb la presència de Luz Helena Ramírez de l’Associació Migració i ESS (MigrESS) i amb David Karvala d’UCFR (Unitat contra el racisme i el feixisme).
El 30 de gener va ser el Dia Escolar de la No-violència i la Pau. El DENIP propugna una educació permanent en i per a la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no-violència i la pau. El nostre sindicat compartim els valors expressats i cada any publiquem una revista Eina de Moviments Socials, amb l’esperança que els articles, les propostes pedagògiques i les unitats didàctiques que hi presentem serveixin tant a alumnat com a professorat i PAE per a la reflexió, el debat i la pràctica d’una pedagogia antimilitarista, antifeixista, antiracista i feminista.
Enguany la revista se centra en l’antifeixisme; l’escola no resta protegida de l’augment global dels discursos d’odi i l’extrema dreta. La penetració al sistema educatiu es fa evident de múltiples formes: algunes més directes i d’altres de forma més subtil amb l’autocensura de la docència. L’agenda de l’extrema dreta i el seu marc ideològic comporta incomoditat a les aules quan hem d’abordar qüestions històriques i actuals, com poden ser el franquisme, la diversitat sexual i de gènere o el genocidi comès per l’estat d’Israel.
Davant aquesta situació actual us proposem analitzar conjuntament, compartir i actuar: des d’una pedagogia compromesa, a dins i fora de l’aula, en la praxi individual, però també en els claustres, en les famílies, en les entitats i organitzacions que treballen per transformar el món; amb l’equitat, la inclusió i la democràcia.
Per aquest motiu us esperem el pròxim dijous 13 de febrer.