Emergència climàtica
L’emergència climàtica i ecològica és innegable. Els continus informes de la comunitat científica ens donen certeses d’una situació cada vegada més degradada en què els límits planetaris es fan cada vegada més evidents. Per això, la crisi climàtica és una amenaça per a la humanitat que reprodueix i reforça les desigualtats existents, les quals són a l’origen dels conflictes i de les violències que esquitxen una multitud de països de tots els continents.
Tot i això, les cimeres pel clima organitzades per l’ONU han anat de fracàs en fracàs amb uns acords que sempre han quedat lluny del que la comunitat científica i els moviments socioambientals defensaven.
Al llarg del segle XX, hi ha hagut moltes persones de diferents indrets del món que han lluitat per salvar la natura i el planeta com Wangari Maathai, Berta Cáceres, Jane Godall, Vandana Shiva, entre d'altres. Algunes d'elles hi han deixat la vida, com és el cas de Cáceres, que fou assassinada mentre lluitava per impedir que l'empresa Desarrolos Eléctricos SA (DESA) construís una presa al riu Gualcarque.
En un context més recent, davant aquesta situació d’emergència social i sanitària, joves de tot el món han començat a teixir una xarxa de lluita i esperança a través del moviment Fridays for Future (Divendres pel Futur) per fer despertar consciències a les societats occidentals.
El DENIP (Dia Escolar per la No-Violència i la Pau) 2020 va ser una gran oportunitat per endegar o continuar el treball que fem en als centres educatius, per aquesta raó vàrem dedicar l’eina de moviments socials a la justícia climàtica. Des d’USTEC No podem deixar la lluita per salvar el planeta a les mans dels negacionistes i dels seus col·legues de la indústria dels combustibles fòssils. Hi ha massa en joc i no hi ha pas un planeta B.
En aquesta web trobareu informació sobre l’emergència climàtica i les accions que duguem a terme.